Instituţie de cultură împrăştiată în trei sedii. Cum s-a ajuns în această situaţie

Instituţie de cultură împrăştiată în trei sedii. Cum s-a ajuns în această situaţie

Ansamblul folcloric va face repetiţii în spaţii închiriate FOTO Arhivă

Pentru a face loc aparatului propriu al Consiliului Judeţean, angajaţii Centrului de Cultură au fost nevoiţi să îşi facă bagajele şi să se mute în alte spaţii din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj se desfăşoară, începând din această lună, în trei spaţii diferite. Instituţia a fost nevoită să elibereze spaţiile din fostul Centru Militar, pentru a putea face loc aparatului administraţiei judeţene. Situaţia este una provizorie, dau asigurări oficialii Consiliului Judeţean, cultura sălăjeană urmând să revină în sediul propriu după ce se vor finaliza lucrările de reabilitare a Palatului Administrativ.

Potrivit unui comunicat de presă, noul sediu va fi în Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 12, respectiv în fostul corp B al Consiliului Judeţean, acolo unde vor fi birourile managerului şi al compartimentului financiar - contabil, secţia de conservare şi promovare a culturii tradiţionale, revista şi editura „Caiete Silvane”, precum şi sala de conferinţe/evenimente „Porolissum”.

Pentru Secţia Şcoala Populară de Arte şi Meserii a Centrului, cu clasele de design vestimentar, pictură, canto clasic, muzică uşoară şi populară, pian, orgă, chitară, vioară şi instrumente de suflat, autorităţile au idenficiat spaţii în cartierul Brădet, respectiv la parterul imobilului situat în Zalău, str. Avram Iancu, nr. 29, acolo unde îşi are sediul şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Ansamblul folcloric „Meseşul”, cu orchestra, dansatorii, cu ansamblurile "Meseşul junior" şi "Veteranii Meseşului", dar şi clasele de dansuri şi coregrafi de la secţia Şcoala Populară de Arte şi Meserii, vor face repetiţii la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, în spaţii închiriate.

Lucrările de reabilitare termică a Palatului Administrativ, în care a funcţionat Prefectura şi Consiliul Judeţean, au demarat în toamna anului trecut, investiţia fiind evaluată la 24 milioane de lei.

Citiţi şi:

Cea mai mare instituţie de cultură din Sălaj, dată afară din „casă“. Explicaţiile autorităţilor

Peste 24 milioane de lei pentru reabilitarea Prefecturii. Ce lucrări sunt prevăzute şi când vor începe

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: