Inconştienţă dusă la extrem. Un bărbat plasat în carantină după ce a ignorat izolarea a fugit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor FOTO Arhivă
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor FOTO Arhivă

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Un bărbat de 28 de ani a părăsit sâmbătă, 28 martie, centrul de carantină în care fusese plasat în judeţul Sălaj după ce nu a respectat obligaţia de izolare la domiciliu. Tânărul a fost depistat în scurt timp, fiind plasat din nou în carantină pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, pe numele lui, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
Acesta este cel de-al cincilea dosar penal întocmit în judeţ, de la debutul epidemiei, trei dintre ele pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru fals în declaraţii. În aceeaşi perioadă, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, poliţiştii sălăjeni au aplicat 822 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 1,6 milioane de lei.

Din 31 martie, conform art. 3 din Ordonanţa Militara nr. 4/2020, persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi sancţionate contravenţional şi vor fi obligate să intre în carantină instituţionalizată 14 zile, suportând toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.
De asemenea, cei care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi sancţionate contravenţional şi vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Citiţi şi:

A ieşit din izolare ca să îşi viziteze rudele. Ce a păţit un bărbat găsit la peste 300 de km distanţă de casă

Cum a fost închis un Centru de Sănătate Mintală, din cauza unui poliţist. Explicaţiile oficialilor DSP

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite