Heliportul şi hangarul pentru elicopterul SMURD ce va fi staţionat la Jibou costă peste 1,7 milioane de lei

Heliportul şi hangarul pentru elicopterul SMURD ce va fi staţionat la Jibou costă peste 1,7 milioane de lei

Elicopterul va fi staţionat la Jibou

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 30 aprilie, devizul general şi principalii indicatori tehnico-economici pentru realizarea heliportului şi hangarului pentru elicopterul SMURD ce va deservi regiunea de Nord - Vest şi care va fi staţionat, potrivit deciziei comunicate în urmă cu mai bine de un an de Raed Arafat, la Jibou, în Sălaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aparatul de zbor a fost alocat regiunii încă de anul trecut, intervenţiile la urgenţe urmând să acopere, din momentul operaţionalizării lui, judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. Coordonarea medicală va fi asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj Napoca, unde vor ajunge cea mai mare parte dintre cazurile ce vor necesita intervenţia elicopterului.

În februarie 2014, când Raed Arafat a fost în Sălaj pentru stabilirea bazei elicopterului (fiind aleasă atunci incinta unităţii de pompieri de la Jibou, datorită poziţiei centrale la nivel de regiune), el anunţa ca termen de finalizare a hangarului luna aprilie a aceluiaşi an (2014). Suntem la finalul lunii aprilie 2015 şi lucrările încă nu au început, întârzierea fiind cauzată în principal de procedurile birocratice. Totuşi, Consiliul Judeţean a mai făcut un pas aprobând devizul general şi principalii indicatori tehnico-economici. Valoarea investiţiei este estimată la 1.718.080 de lei, iar lucrările ar urma să dureze, din momentul începerii lor, opt luni. Cu aceşti bani se va executa un heliport cu toate dotările necesare, conform reglementărilor în vigoare, o clădire (hangar) care va asigura protecţia echipamentelor aeronautice de intemperii şi desfăşurarea în bune condiţii a întreţinerii şi intervenţiei asupra lor în caz de defecţiune. De asemenea, în clădirea existentă, se vor amenaja spaţii anexe, care să asigure logistica aferentă funcţionării acestor echipamente şi protecţia personalului navigant şi de întreţinere (birouri, grupuri sanitare, spaţii de odihnă, ateliere).

Vă mai recomandăm:

VIDEO Raed Arafat a ales locul unde va sta elicopterul SMURD repartizat regiunii de Nord-Vest

Elicopter SMURD, chemat de două ori azi la Zalău. Care a fost urgenţa

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările