Hairstylistul român care a coafat-o pe Regina Silvia a Suediei

Hairstylistul român care a coafat-o pe Regina Silvia a Suediei

Ştefan Andrei Muntean lucrează ca hairstylist de şase ani FOTO Arhivă personală

La insistenţele mamei lui, Ştefan Andrei Muntean, 32 de ani, a urmat un curs de formare ca hairstylist, un curs care avea să îi schimbe viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când a ieşit din băncile liceului, sălăjeanul Ştefan Andrei Muntean nu avea nici cea mai mică idee cu privire la drumul pe care trebuie să îl urmeze. Era un proaspăt absolvent al unei clase cu profil mecanic auto, dintr-o şcoală din mediul rural, iar perspectivele nu erau prea multe. Şi-a încercat norocul, aşa cum au făcut-o şi mulţi dintre prietenii luni, în Spania, apoi în Franţa, unde a lucrat sezonier ba în agricultură, ba în construcţii. "În Spania eram zgâriat pe mâini până la umeri de la crengi şi spini... în Franţa eram plin de bătături. Nu am avut o tinereţe prea uşoară", mărturiseşte Andrei, acum în vârstă de 32 de ani.

Mama l-a convins să îi calce pe urme

Lucrurile au luat o nouă turnură în momentul în care, sătul de insistenţele mamei, care îl bătea la cap să devină hairstylist, tânărul s-a înscris la un curs de profil organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj. Dacă la început a mers doar de gura mamei şi împins de la spate, în scurt timp, Andrei Munteanu a prins gustul aceste îndeletniciri: "Mama e coafeză şi a insistat foarte mult să urmez un curs. Aveam doar 26 de ani şi nu înţelegeam mai nimic din ce presupune această meserie. Pe parcurs, am descoperit că arta părului este mult mai complexă decât mi-am imaginat şi a început să îmi placă". Ba mai mult, a decis să se  perfecţioneze, aşa că a urmat un alt curs, de şase luni, la un salon din Cluj-Napoca: "Sunt genul de om care se porneşte greu, dar după, sunt foarte ambiţios şi am descoperit că dacă eşti hotărât şi ştii ce vrei în viaţă, nimic nu te poate opri să îţi îndeplineşti visele. Mai mult, am avut şansa de a o avea alături pe mama, care m-a ajutat în permanenţă, m-a susţinut şi m-a corectat la nevoie. O să îi rămân dator toată viaţa, pentru că m-a ajutat să îmi găsesc rostul, să fac ce îmi place".

După absolvirea cursului, a luat din nou calea străinătăţii, profesând la un salon de înfrumuseţare din Roma pentru trei luni; nu i-a plăcut, aşa că a revenit acasă şi a lucrat pentru patru ani într-un salon din Zalău, pentru ca apoi să plece iar peste hotare. Se întâmpla în 2017, când Ştefan Andrei Muntean s-a angajat ca hairstylist în zona Konstanz din Germania. Acolo a avut parte de experienţa vieţii lui, într-o zi în care a fost solicitat să aranjeze părul reprezentantei unei case regale. Sălăjeanul rememorează momentul de parcă ar fi fost ieri, cu toate emoţiile trăite la intensitate maximă.

"Am avut foarte mari emoţii"

"La salonul la care lucram a fost făcută o programare pentru Regina Silvia a Suediei, aflată în vizită pe insula Mainau, la mică distanţă de Konstanz. Când cei de la salon m-au întrebat dacă aş vrea să mă ocup eu de clienta cu sânge albastru am fost mai mult decât încântat. Am mers pe insulă, la conacul unde stătea regina şi am fost rugat să aştept până când Majestatea Sa mă poate primi. A durat cam o oră şi jumătate până am fost chemat înăuntru şi am făcut cunoştinţă cu regina... Am avut mari emoţii, pentru că nu ştiam exact cum trebuie să mă port în prezenţa unei feţe regle,c e trebuie să fac, să spun; nu am fost niciodată în prezenţa unui om atât de important. Dar totul a decurs foarte natural. Regina mi-a părut un om foarte normal şi modest. Mi-a spus să fiu relaxat, s-a aşezat în faţa oglinzii şi a cerut o coafură simplă. I-am facut nişte bucle şi i-am tapat părul, ceva foarte natural. Am fost întrebat de unde sunt şi, apoi, în timp ce eu lucram, dânsa şi-a repetat discursul, pentru că se pregătea să participe la un eveniment caritabil dedicat copiilor refugiaţilor", povesteşte Ştefan. În 20 de minute am terminat ce am avut de făcut, la final, regina spunându-i cu zâmbetul pe buze, extrem de încântată: "Eşti un magician!"

"A fost impresionată că am terminat aşa de repede. M-am simţit extraordinar în acel moment, văzându-i multumirea în ochi, în timp ce se privea în oglindă. Mi-a spus ca e bine, îi place foarte mult şi că îmi mulţumeşte. I-am sărutat mâna şi i-am spus că a fost o onoare pentru mine să o coafez”, mai spune hairstylistul.

În prezent, Ştefan Andrei Muntean lucrează la un salon cu tradiţie din Germania - Zieger, şi, după cum susţine, este extrem de apreciat de către clienţii şi clientele lui, graţie stilului care îl defineşte. Deocamdată nu ştie dacă să continue să profeseze pe meleaguri străine ori să revină în ţară. Recunoaşte că îi este dor de casă şi îl bate gândul să se întoarcă pentru a pune bazele unui salon de înfrumuseţare în care să aplice tot ce a învăţat de la nemţi: de la organizarea riguroasă, la igienă şi la modul în care sunt trataţi clienţii. "Fiecare persoană care trece pragul salonului este servită cu ceai, cafea şi ceva dulce din partea casei", explică tânărul.

Vă mai recomandăm:

Povestea unei pasiuni. Cum a ajuns o tânără din Zalău să-i machieze pe Tommy Hilfiger şi pe fetele şeicului din Dubai

Afacerea cu care doi tineri au dat lovitura după ce au investit banii câştigaţi în Anglia şi Franţa. Sergiu şi Daniel fac cidru adevărat într-o fabrică din Sălaj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările