Hackerii au spart mailul Poliţiei Locale Zalău. Ce mesaje au trimis tuturor colaboratorilor instituţiei

Hackerii au spart mailul Poliţiei Locale Zalău. Ce mesaje au trimis tuturor colaboratorilor instituţiei

Hackerii au cerut bani în numele şefului Poliţiei

Adresa de mail a Poliţiei Locale Zalău a fost spartă miercuri, 14 noiembrie, toţi cei aflaţi în lista de contacte a instituţiei primind în cursul dimineţii un mail prin care li se solicitau bani în numele şefului Călin Horvat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de colaboratori ai Poliţiei Locale Zalău, printre care şi jurnalişti, au primit miercuri dimineaţa, de pe adresa oficială a instituţiei, mailuri semnate de către Călin Horvat, şeful Poliţiei, în care acesta solicită 2.250 de lire pentru a ieşi dintr-un impas.

În textul mesajului, autorul face referire la un presupus furt al cărui victimă a fost în timpul unei excursii în Kiev şi în urma căruia a rămas fără "poşeta" în care avea paşaportul şi cărţile de credit. Pentru a se putea întoarce în România, expeditorul mailului pretinde că ar avea nevoie de un "împrumut rapid" de 2.250 de lire, sumă care ar acoperi biletul de avion şi taxele de hotel.

"Sper ca a ajuns la tine la timp. Am făcut o excursie la Kiev, Ucraina şi poşeta mea a fost furată cu paşaportul meu internaţional şi cu cărţile mele de credit înăuntru. Ambasada încearcă să mă ajute lăsându-mă să îmi iau bilet de avion fără paşaport; doar atât am de plătit, biletul de avion şi taxele de hotel. Spre dezamăgirea mea nu îmi pot accesa banii fără cărţile de credit, banca are nevoie de mai mult timp pentru a îmi trimite un card nou. În această neplacută situaţie am nevoie de un rapid împrumut care va fi înapoiat imediat ce mă întorc. Am nevoie de aproape 2.250 de lire ca să îmi acopăr cheltuielile. Am nevoie urgentă să prind următorul zbor.  Este mult mai bine pentru mine. Îmi pare rău pentru toate neplăcerile. Mulţumesc frumos. Pot să îţi trimit detaliile. Cum să fac? Aştept un răspuns.
Salutari,
Călin Horvat"

Contactat, şeful Poliţiei Locale Zalău ne-a declarat că nu va face nicio plângere la Poliţie, în schimb va depune eforturi pentru a securiza adresa de mail. "Vom trimite un mail către toţi colaboratorii noştri pentru a ne cere scuze pentru situaţia creată. Sper, totuşi, că nimeni nu s-a lăsat păcălit, mai ales că vorbim despre un mesaj cusut cu aţă albă, în care se vorbeşte despre o poşetă, se asociază lirele cu Kievul. În plus, este o sumă foarte şi nu cred că cineva ar trimite atâţia bani doar în baza unui mail", a precizat Horvat.

Mai puteţi citi:

Mamă urmărită penal pentru o adeverinţă care ar fi trebuit să-i salveze fiul. Băiatul fusese prins copiind la Bac

 

citeste totul despre: