Gripa loveşte în vicecampioana României la volei. Toţi sportivii au fost băgaţi în carantină

Gripa loveşte în vicecampioana României la volei. Toţi sportivii au fost băgaţi în carantină

Voleibaliştii zălăuani sunt în carantină FOTO www.voleizalau.ro

În urma unei deplasări în Cehia, unul dintre sportivi a fost depistat cu virusul gripal de tip A, întreaga echipă fiind plasată în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicecampioana României la Volei, VM Zalău, se află în carantină, după ce în cursul zilei de joi, 30 ianuarie, unul dintre sportivii echipei a fost depistat pozitiv cu gripă de tip A.
Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul formaţiei de volei, "după meciul disputat cu echipa Dinamo Bucureşti sâmbătă, 25 ianuarie, în cadrul campionatului naţional de volei mascului Divizia A 1, echipa de volei din Zalău a efectuat o deplasare în Cehia, pentru a disputa un meci în cadrul optimilor Challenge Cup. Începând de miercuri, 29 ianuarie, în cadrul echipei s-a instalat o stare de inconfort, ca urmare a unor simtome gripale, la cei mai multi membri ai echipei. După revenirea în ţară, în cursul zilei de 30 ianuarie, sportivii au fost supuşi unor teste medicale de laborator,în urma cărora un sportiv  a fost depistat pozitiv cu gripă de tip A.  Pentru ceilalţi sportivi rezultatul testului a fost negativ".

Cum starea de sănătate a sportivului depistat pozitiv s-a agravat, acesta a fost internat în Secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

"Ca urmare a acestui fapt, a fost eliberată o scrisoare medicală de către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, din care reiese necesitatea ca toţi contacţii sportivului infestat să fie izolaţi la domiciliu, simptomele prezentate de către ceilalţi nu au necesitat internare, însă în mod imperios necesar toţi contacţii necesită izolare la domiciliu", mai arată sursa citată.
Reprezentanţii clubului zălăuan susţin că în ciuda insistenţelor, meciul de duminică, 2 februarie, de la Sala Ssporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, nu a putut fi reprogramat, "deoarece conducerea grupării clujene nu a fost de acord cu disputarea partidei la o dată ulterioară".

În condiţiile în care în România a fost declarată deja prima săptămână epidemiologică de gripă, Federaţia Română de Volei a fost înştiinţată despre situaţia apărută, dar şi despre pericolul în care se află atât membrii echipei, cât şi orice persoană care intră în contact cu aceştia în perioada recomandată pentru izolare.

"Până la această oră nu a fost primit nici un răspuns din partea Federaţiei Române de Volei cu privire la problema semnalată. În cazul în care nu va fi înaintat un răspuns de către Federaţia Română de Volei până cel mai târziu sâmbătă dimineaţa, echipa de volei din Zalău va efectua deplasarea la Cluj-Napoca chiar dacă este necesar a fi izolată de alţi contacţi. În caz contrar, cele trei puncte puse în joc vor fi atribuite grupării clujene. Menţionăm, însă, că efortul fizic făcut în condiţiile în care simptomele gripale sunt prezente la toţi membrii lotului poate duce la complicaţii majore", au mai precizat oficialii VM Zalău.

Mai puteţi citi:

Teama de gripă sufocă Urgenţa. Medic UPU: „Cei cu simptome să contacteze medicul de familie”

Valul de viroze şi gripă a redus programul de vizită la Spitalul Judeţean Zalău

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: