Gestul incredibil făcut de un şofer la scurt timp după ce o fetiţă a căzut din microbuzul său şi a murit. Cum i-a sfidat pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul microbuzului implicat în accidentul mortal din luna februarie, din Zalău, în care o fetiţă de 12 ani a căzut din mijlocul de transport şi a murit, a fost trimis în judecată. În acelaşi dosar va da socoteală şi firma care deţine microbuzul.

Gheorghe Gurzău, bărbatul în vârstă de 57 de ani care se afla la volanul microbuzului în momentul producerii accidentului mortal, a fost trimis în judecată la începutul acestei săptămâni, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi stergerea sau modificarea urmelor accidentului.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată, pentru ucidere din culpă, a firmei pe care acesta o administrează şi care deţine microbuzul implicat în accident.

Potrivit anchetatorilor, deşi microbuzul dispunea de doar 15 locuri, transporta 24 de persoane, o parte dintre ele fiind nevoite să circule în picioare. Printre ele, şi Giulia, fetiţa de 12 ani care se întorcea de la şcoală şi voia să ajungă la domiciliul său din Badon. În plus, spun procurorii, mijlocul de transport era neclasificat şi prezenta defecţiuni la sistemul de închidere al uşii din spate. În aceste condiţii, la câteva minute după de microbuzul a pornit din staţie, uşa s-a deschis în timpul mersului, iar copila s-a dezechilibrat şi a căzut.

Cercetările au scos la iveală şi alte detalii de-a dreptul incredibile. Pentru a putea transporta mai multe persoane decât îi era permis, Gurzău a amplasat în zona din spatele microbuzului mai multe banchete improvizate. Când poliţiştii au sosit la faţa locului, aceştia i-au cerut şoferului să mute autovehicului din mijlocul drumului, pentru a nu încurca traficul. Pentru asta, bărbatul trebuia să conducă până în sensul giratoriu din apropiere şi apoi să se întoarcă şi să parcheze pe o alee. Gheorghe Gurzău a profitat, însă, de moment, şi şi-a continuat drumul până în curtea unei societăţi din zonă, unde s-a descotorosit de o parte dintre banchetele amplasate ilegal. Pe alte două apucase să le dea unor pasageri, cerându-le să spună poliţiştilor că le aparţin.

Rudele s-au constituit părţi civile

“Locul săvârşirii faptei era tot interiorul acelui microbuz. Practic, banchetele respective arătau că a fost realizat un transport supranumeric şi că maşina era adaptată pentru efectuarea în mod regulat a unor astfel de transporturi. În schimb, inculpatul a golit tot din spatele microbuzului, pentru a crea aparenţa că transportul s-a efectuat conform legii”, ne-au declarat surse juridice.

Şoferul a fost arestat preventiv la trei zile după producerea accidentului, pentru ca miercuri, 17 aprilie, printr-o decizie a Judecătoriei Zalău să fie plasat în arest la domiciliu.

Rudele victimei s-au constituit părţi civile în dosar, însă până la trimiterea dosarului în instanţă nu au precizat cuantumul pretenţiilor.

Accidentul a avut loc în 19 februarie, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, după ce uşile din spate ale microbuzului s-au deschis, iar minora s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. În urma impactului, a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat.

Citiţi şi:

Avocatul Poporului face anchetă în cazul fetiţei decedate după ce a căzut din microbuz

FOTO Imagini sfâşietoare de la înmormântarea Giuliei, fetiţa decedată după ce a căzut din microbuz

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite