GALERIE FOTO Premii pentru profesorii care ştiu să folosească la clasă calculatorul. Vezi câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de profesori din Sălaj, grupaţi în şase categorii structurate pe nivele de învăţământ, au primit premii cuprinse între 400 şi 800 de lei, după ce au participat la un concurs de proicte didactice în care au trebuit să demonstreze că ştiu să folosească în activitatea de predare tehnica IT.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar în cadrul proiectului ”Certificarea ECDL a cadrelor didactice din Zalău, un nou pas spre integrarea tehnicilor IT la orele de curs”, implementat în ultimii doi ani la nivelul municipiului Zalău. Câştigătorii premiilor I au primit material didactic şi softuri educaţionale în valoare de 800 de lei. Cei de pe locul II au avut premii în valoare de 700 de lei, iar cei de pe III, 600 de lei. pentur menţiuni s-au acordat premii în valoare de 400 de lei.

Premierea lor s-a făcut vineri, 27 aprilie, la Inspectoratul Şcolar, în cadrul conferinţei finale a proiectului. La învăţământ preşcolar, premiul I i-a revenit Iulianei Totos, de la Grădiniţa nr.11 Zalău. Premiul II a fost obţinut de Erdei Emese, de la Grădiniţa nr.8, iar premiu III, de Asztalos Magdolna, Grădiniţa "Pinochio". Menţiunile au mers la Bianca Pop Ignat, de la Grădiniţa 8, şi la Valentina Souca, de la Grădiniţa nr.10.

La învăţământ primar, premiul I a fost câştigat de Ioana Baboş, de la şcoala din Poarta Sălajului. Premiul al doilea a revenit Ancăi Tăut, de la Şcoala "Mihai Eminescu", iar premiul III, Minodorei Constantin, de la Liceul de Artă "Ioan Sima". Menţiunile au fost adjudecate de Amalia Sabău, de la CSEI "Speranţa", şi de Adriana Şut, de la Şcoala "Iuliu Maniu".

La învăţământ gimnaziul, primul a ieşit Ovidiu Bucşe, de la Şcoala "Porolissum". Pe II s-a clasat Deak Erzsebet, de la Şcoala "Iuliu Maniu", iar pe III Cristian Taloş, de la Şcoala "Porolissum". Menţiuni - Elisabeta Boda, Şcoala "Mihai Eminescu", şi Ghoerghina Vaida, Grupul Şcolar "Mihai Viteazul".

La liceu - disciplină reală, premiul I a fost obţinut de Toth Alexandru, de la Liceul Pedagogic. Premiul II a revenit Paulei Deac, de la API, iar premiul III, Floricăi Puşcaş de la acelaşi colegiu. Menţiuni - Vasile Revnic, Grupul Şcolar "Mihai Viteazul", şi Viorica Riza, Liceul Pedagogic.

La liceu - disciplină umană, pe primul loc s-a clasat Florin Niste, de la Grupul Şcolar "Mihai Viteazul", pe II - Liliana Tămaş, de la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Şimleu Silvaniei, iar pe III, Alin Guler, de la acelaşi colegiu din Şimleu. Menţiunile au fost adjudecate de Elena Câmpean, Grupul Şcolar "Voievodul Gelu" Zalău, şi de Camelia Duma, Liceul Pedagogic.

image

CLICK PE GALERIE

Potrivit profesorului Mirel Matyas,  proiectul a avut o valoare totală de 1.276.851 lei din care 26.443 lei contribuţia eligibilă a beneficiarului, Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj.  În cei doi ani de derulare a proiectului (mai 2010 – aprilie 2012), 556 de cadre didactice şi didactice auxiliare din unităţile de învăţământ ale municipiului Zalău au fost formate în cele şapte domenii specifice certificării ECDL (Permisul European de Conducere al Calculatorului): tehnologia informaţiei, sistemul de operare Windows, Internet şi poştă electronică, procesare text MS Word, calcul tabelar MS Excel, realizare de prezentări MS PowerPoint şi baze de date MS Acces.

Partenerul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, în cadrul acestui proiect a fost Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău care a asigurat condiţii optime de desfăşurare a activităţilor de formare, punând la dispoziţie trei laboratoare proprii, dotate cu calculatoare performante. Echipa de formatori, constituită din prof. Alexandru Mureşan, prof. dr. Mircea Brăban, prof. Simona Crişan, ing. Denisa Blidar, prof. Florin Morar şi prof. Alina Brăban au realizat pregătirea cursanţilor care au urmat toate cele şapte module de formare specifice certificării ECDL în cadrul a 12 grupe, a acelor cursanţi care au parcurs cele patru module specifice certificării ECDL Start în cadrul a 13 grupe respectiv a acelora dintre cursanţi care şi-au asumat participarea doar la simulare şi la examene, constituiţi în două grupe.

 În urma realizării a 1995 de ore de formare şi 420 ore de simulare a examenelor, 519 cursanţi (93,34 %) au obţinut certificatul ECDL Complet şi 37 de cursanţi (6,66 %) au obţinut certificatul ECDL Start.

Dotări de aproape 150.000 de lei

În cadrul proiectului au fost realizate achiziţii de echipamente în valoare totală de 141.344 lei atât pentru beneficiar cât şi pentru instituţia parteneră. Astfel, la sediul beneficiarului au fost achiziţionate un computer performant, o tablă interactivă, copiatoare, imprimante multifuncţionale, aparat foto digital iar la sediul partenerului au fost achiziţionate 20 de calculatoare, trei table interactive şi două videoproiectoare. De asemenea, cei şase formatori au fost dotaţi fiecare cu câte un laptop pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de formare.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite