GALERIE FOTO Alergători de pe patru continente s-au întrecut la Zalău. Zălăuanii, în frunte cu primarul, au concurat şi ei la Ziua Sportului

GALERIE FOTO Alergători de pe patru continente s-au întrecut la Zalău. Zălăuanii, în frunte cu primarul, au concurat şi ei la Ziua Sportului

Crosul de la 3 kilometri

Zalăul s-a îmbrăcat astăzi în roz - culoarea tricourilor oferite de TenarisSilcotub celor peste o mie de participanţi la competiţiile organizate în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilei Sportului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste o mie de zălăuani şi nu numai, de toate vârstele şi culorile, au participat astăzi la crosurile de 3 kilometri, respectiv 10 kilometri organizate de TenarisSilcotub în cadrul celei de-a doua ediţii a Zilei Sportului. A fost prima ediţie internaţională a evenimentului, dat fiind faptul că Tenaris a adus la Zalău angajaţi ai companiei din alte 11 ţări, situate pe patru continente, care au alergat în crosul de 10 kilometri. Participanţii la crosuri, dar şi cei de la celelalte competiţii organizate pe platoul din faţa Prefecturii de doi mari sportivi ai României. Este vorba de gimnastul Marius Urzică şi baschetbalistul Ghiţă Mureşan, două nume care au făcut istorie în sport. Cei doi sportivi s-au declarat bucuroşi să vadă ce face Tenaris la Zalău pentru comunitate, subliniind cât de important este sportul pentru viaţă. "Sportul e sănătate. Sportul scoate caractere. Pe mine personal m-a ajutat să fiu mult mai sănătos, să iau decizii mult mai bune în viaţă, să mă maturizez mai repede, să cunosc oameni pe care altfel nu i-aş fi cunoscut", a spus Ghiţă Mureşan.


CLICK PE GALERIE

Profitând şi de vremea frumoasă de afară, zălăuanii au participat în număr foarte mare la activităţile organizate azi. Numai la crosul de 3 kilometri s-au înscris şi au participat peste o mie de alergători, majoritatea neprofesionişti - simpli doritori de mişcare pentru sănătate. Printre participanţi s-au numărat şi vicepreşedintele Tenaris şi managerul fabricii din Zalău, Gabriel Podskubka, dar şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, ambii terminând cu fruntea sus şi chiar zâmbitori cursa care i-a purtat la concurenţi din centru până în zona magazinului Unicarm de la Astralis şi înapoi.


CLICK PE GALERIE

Participare peste aşteptări a fost şi la crosul de 10 kilometri, organizatorii chiar având probleme în asigurarea chipurilor de identificare pentru toţi concurenţii. Peste 150 de atleţi s-au aliniat la start, având de alergat două tururi din centru - pe Bulevardul Mihai Viteazu, până în zona Rompetrol şi înapoi. Cel mai rapid s-a dovedit a fi un sportiv venit tocmai din Chişinău, Gheorghiţă Vitalie, care a parcurs distanţa de 29 de kilometri în puţin peste 29 de minute, iar la fete prima a ajuns Mihaela Botezan, sportivă legitimată la CSM Zalău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările