FOTO Târg de mărţişoare tradiţionale. Ce modele se poartă în primăvara 2017

FOTO Târg de mărţişoare tradiţionale. Ce modele se poartă în primăvara 2017

Ediţia din acest an a strân peste 200 de expozanţi FOTO Andreea Vilcovschi

Expozanţii au pus la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui mărţişor inedit produse care mai de care mai interesante şi colorate.

Peste 200 de elevi şi meşteri populari din Sălaj au vestit primăvara cu prilejul celei de-a şaptea ediţii a Târgului de Mărţişoare Tradiţionale, ce a avut loc sâmbătă, 25 februarie, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.
De la mărţişoare cusute, cofecţionate din hârtie ori comestibile, la decoraţiuni handmade şi cadouri unice, expozanţii au pus la dispoziţia celor care au trecut pragul târgului produse colorate, de bun gust şi migălos lucrate.

Printre expozanţii din acest an s-a numărat şi Raluca, o tânără de la Centrul de Zi al Asociaţiei Societatea Handicapaţilor din Zalău, care a venit cu o serie de mărţişoare pe etamină din plastic, cusute cu multă atenţie şi pasiune, precum şi cu semne de carte.

Prezenţi pentru al cincilea an consecutiv la acest târg, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Horoatu Crasnei şi cei de la Structura Stârciu, coordonaţi de profesoarele Diana Chirilă şi Ana Nicorici, au venit pregătiţi nu doar cu mărţişoare realizate în tehnica quilling, ci şi cu coşuleţe realizate din hârtie gumată, rame foto, căni pictate, felicitări, cercei din hârtie şi brăţări din mărgele. "Pregătirile pentru târg au început în luna ianuarie, prin organizarea de ateliere de lucru după ore, în cadrul cărora 20 de elevi de la cele două unităţi de învăţământ au realizat obiectele cu care ne-am prezentat astăzi la târg", ne-a declarat prof. Diana Chirilă. Potrivit acesteia, la ediţia 2016, au colectat 600 de lei, bani din care şi-au cumpărat materialele necesare pregătirilor pentru târgul din acest an şi au mers în excursie la Salina Turda. Pentru anul acesta şi-au propus ca din suma obţinută din vânzări să mergă în excursie în Oradea, pentru a vizita Grădina Zoologică.

La standul lor, elevii de la Liceul Tehnologic "Voievod Gelu" din Zalău, coordonaţi de prof. Angela Poptelecan şi prof. Marina Buciuman, au expus mărţişoare comestibile, confecţionate din turtă dulce frumos ornată şi marţipan colorat. Pentru a oferi expozanţilor produse proaspete, echipa a pregătit mărţişoarelor dulci cu puţin timp înainte de ziua târgului.
"A fost ediţia cu cei mai mulţi expozanţi: 21 de unităţi de învăţământ din întreg judeţul, tineri de la centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi cinci meşteri populari. În total, 210 participanţi", ne-a declarat Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură.

Vă mai recomandăm:

Premia Musei 2017. Cine sunt sălăjenii premiaţi pentru implicarea în viaţa comunităţii

"Noi despre noi", ghidul-manual prin care Sălajul îşi promovează zestrea cultural-istorică

 

Elevii de la Horoatu Crasnei sunt la a cincea participare FOTO Andreea Vilcovschi

Imagini din aceeasi galerie
  • Elevii de la Horoatu Crasnei sunt la a cincea participare FOTO Andreea Vilcovschi
  • Marţişoare cusute la Şezătoarea în Ţara Silvaniei FOTO Andreea Vilcovschi
  • Vizitatorii au avut de unde alege FOTO Andreea Vilcovschi
  • Preţurile au început de la 1 leu FOTO Andreea Vilcovschi
  • Cinci meşteri populari au răspuns invitaţiei organizatorilor FOTO Andreea Vilcovschi
  • 21 de şcoli au fost reprezentate la târg FOTO Andreea Vilcovschi
  • Raluca (foto stânga), lucrând la un nou mărţişor pe etamină din plastic FOTO Andreea Vilcovschi
  • Târgul s-a aflat la a şaptea ediţie FOTO Andreea Vilcovschi
  • Pe lângă mărţişoare, la târg s-au vândut şi tablouri FOTO Andreea Vilcovschi
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările