FOTO România, promovată în Daily Mail. Imaginile fabuloase surprinse cu drona de un fotograf neozeelandez

FOTO România, promovată în Daily Mail. Imaginile fabuloase surprinse cu drona de un fotograf neozeelandez

Piatra Singuratică FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail

Mai multe fotografii aeriene surprinse în România, cu drona, au fost publicate în Daily Mail şi pe site-ul Radio Europa Liberă. Imaginile au fost realizate de către un fotograf neozeelandez, cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o pe plaiurile mioritice.

Chipul lui Decebal la Dunăre, Închisoarea Doftana, Cazinoul din Constanţa, Charlottenburg, Podul Regele Carol I, Biserica de lemn din Rogoz sau Castelul Bran sunt doar câteva dintre obiectivele suprinse din dronă de către Amos Chapple, un fotograf neozeeleandez, angajat la Radio Europa Liberă.

Imaginile au fost promovate atât pe site-ul prestigioasei publicaţii Daily Mail din Marea Britanie, precum şi pe cel al Radio Europa Liberă. Cel dintâi este intitulat "Romantismul României! De la turnuleţele vechi din Transilvania, la marile clădiri din Bucureşti, fotografii uluitoare care dezvaluie peisajul epic al ţării" şi vorbeşte despre călătoria pe care Chapple a făcut-o în ţara noastră, la volanul unui autoturism închiriat.

"România poate fi patria lui Dracula, dar ţara nu vă va umple cu oroare; dovadă stau aceste fotografii aeriene incredibile, care dezvăluie biserici vechi, oraşe fermecătoare şi munţi colţuroşi - peisaje desprinse parcă dintr-un basm", scrie Daily Mail, invitându-i pe cititori la "un zbor ce îţi tare răsuflarea, deasupra României". Fiecare imagine este însoţită de informaţii de bază despre fiecare obiectiv în parte.

Întrebat despre fotografia preferată, Amos Chapple aminteşte o rocă masivă, înconjurată de păduri, situată în estul Transilvaniei, cu referire la Piatra Singuratică, un loc pe care îl cataloghează ca unic şi extrem de fotogenic.
Toate fotografiile au fost postate de autor şi pe site-ul Radio Europa Liberă, sub titlul, "România de sus - Fotografiile aeriene ce dezvăluie secretele ascunse ale României şi trecutul tulburat".

Mai puteţi citi:

Fotografia cu văcuţe din România, selectată de National Geographic din 16.000 de instantanee. „Era înainte de apus, lumină bună şi iarbă proaspătă“

O fotografie realizată de Lucian Milaş, un zălăuan în vârstă de 36 de ani, a fost publicată pe site-ul liderului mondial în domeniul geografiei, cartografiei şi explorării, National Geographic. Instantaneul, surprins la începului lunii mai, în apropierea unei ferme, a fost selectat din peste 16.000 de fotografii înscrise în proiectul "Pop Color Story", al comunităţii foto online "Nat Geo Your Shot".

Transilvania văzută prin ochii unei londoneze. „Când vine vorba de mâncare, România mai are multe de învăţat“

Într-un articol postat în urmă cu cateva zile pe blogul său, o tânără originară din Londra relatează experienţa turistică trăită în zona Transilvaniei.

Topul celor mai fermecătoare 14 oraşe ale României. Care sunt localităţile incluse în clasament

Pentru a-i convinge pe turiştii străini că România înseamnă mai mult decât capitala Bucureşti, reprezentanţii site-ului ba-bamail.com au întocmit un top al celor mai fermecătoare localităţi din ţara noastră, amintind, în dreptul fiecăreia, câteva dintre motivele pentru care merită vizitate.
 
 

 

Transalpina FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail

Imagini din aceeasi galerie
  • Transalpina FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Biserica din lemn de la Rogoz FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Orașul Brașov FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Chipul lui decebal FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Biserica Fortificată de la Hărman FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Închisoarea Doftana FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Piatra Singuratică FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
  • Satul rotund Charlottenburg FOTO Amos Chapple/RFE/RL via Daily Mail
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: