FOTO Poliţiştii au schimbat pistolul cu lingura de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţi în echipe, poliţiştii din Sălaj s-au întrecut luni, 23 martie, în gătit în aer liber. Competiţia, din care câştigătoare au ieşit papilele gustative ale participanţilor, face parte din programul pregătit pentru Ziua Poliţiei Române.

Miros de carne prăjită şi gătită cu mirodenii, muzică populară live şi multă voie bună. Au fost ”ingredientele” celei de-a doua ediţii a concursului de gătit organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în curtea instituţiei. Peste o sută de poliţişti şi poliţiste, organizaţi pe echipe formate pe structurile IPJ, au pus deoparte uniforma şi pistolul şi au luat şorţul de bucătar şi lungura de lemn şi au trecut la treabă. 11 astfel de echipe (de la Logistică, Criminalistică, Investigaţii Criminale, Poliţia Rutieră, Cabinet şi aşa mai departe) au gătit după plac şi după pricepere, având o singură regulă de respectat: bucatele pregătite să fie, musai, tradiţionale. Pe lângă nelipsitele preparate ungureşti ”adoptate” în Ardeal, gen bogracs, bubgulyas, concurenţii au făcut şi sarmale (de post!), diversificând meniul oferit pofticioşilor de la mese. Printre aceştia - conducerea IPJ Sălaj, dar şi invitaţii acesteia - prefectul Ionel Ciunt, primarul Radu Căpîlnaşiu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa.

Preparatele au fost analizate mai întâi de cunoscători: maestrul Mircea Groza şi doi bucătari de la restaurante din Zalău. Verdictul a fost unanim: ”delicios”, motiv pentru care toate preparatele au fost declarate câştigătoare.
 

Vă mai recomandăm:

Un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 după ce a fost prins de poliţişti beat la volan

Admitere şcoli de poliţie 2014: 11 tineri din Sălaj, pe listele cu reuşiţi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite