FOTO ”Minunea” din serele la Jibou. O veritabilă fosilă vie a înflorit şi poate fi admirată

FOTO ”Minunea” din serele la Jibou. O veritabilă fosilă vie a înflorit şi poate fi admirată

”Fosila vie” a înflorit FOTO Centrul de Cercetări Biologice Jibou

Grădina Botanică ”Vasile Fati” din cadrul Centrului de Cercetări Biologice Jibou demonstrează, încă o dată, că este spectaculoasă în orice moment al anului. Locul, unul dintre cele mai frumoase din ţară, atrage zilele acestea cu specii rare şi neobişnuite care tocmai au înflorit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba, în primul rând, despre Welwitschia Mirabilis, o specie endemică Deşertului Namib din sud-vestul Africii. Potrivit reprezentanţilor centrului, planta trăieşte într-unul din cele mai aride climate, putând rezista fără apă ani de zile. Planta este o adevarata fosila vie, fiind o rămăşiţă a florei de acum 100 de milioane de ani, şi este capabilă să atingă vârsta de 1.000 - 2.000 de ani. Denumirea speciei a fost dată în onoarea Dr. Friedrich Welwitsch, cel care a descoperit-o în anul 1860. Planta, ocrotită prin lege, poate fi văzută în Sera Suculentelor de la Grădina Botanică "Vasile Fati" Jibou.


Iubitorii lumii florilor vor putea admira la Jibou şi neobişnuitele flori ale orhideelor păianjen, ce aparţin genului Caladenia. Denumirea provine de la cuvintele greceşti "calos"="frumos" şi "aden"="glande", făcându-se referire atât la coloraţia labelului, cât şi la strălucirea glandei aflată la baza coloanei ce împodobeşte multe specii. Orhideele păianjen vor putea fi admirate alături de alte specii de orhidee în sera cu acelaşi nume.


Grădina Botanică din Jibou este a doua ca mărime din ţară, după cea din Iaşi, şi prima ca diversitate a speciilor găzduite.

Vă mai recomandăm:

Cum a apărut prima grădină botanică din România. Locul dispărut mai apoi sub ape adăpostea specii rare de plante

Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Sălaj: aventura pe două roţi care te duce prin cele mai spectaculoase locuri din judeţ

FOTO Din Casa Birăiţii către Capul Horn. Aventura globetrotter-ului Mirel Magop, care va străbate lumea în costum popular românesc

O tânără din Sălaj şi-a făcut propriul sat tradiţional: muzeul viu în care poţi să retrăieşti vacanţele la bunici

Misterele Sălajului. Locurile care îţi dau fiori sau îţi pun imaginaţia la încercare

 

Planta crește doar în Deșertul Namib FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou

Imagini din aceeasi galerie
  • Planta crește doar în Deșertul Namib FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou
  • Această plantă poate să trăiască și 2.000 de ani FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou
  • Orhideea păianjen FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou
  • Orhideea păianjen FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou
  • Orhideea păianjen FOTO Centru de Cercetări Biologice Jibou
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările