FOTO Ministrul Eduard Hellvig, în prima vizită oficială acasă

FOTO Ministrul Eduard Hellvig, în prima vizită oficială acasă

Eduard Hellvig la Zalău

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a venit vineri, 25 mai, în prima sa vizită oficială - ca membru al Cabinetului Ponta - în oraşul său natal, Zalău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita sa a avut mai mult un scop electoral decât unul de lucru şi s-a materializat, în prima parte, printr-un tur la câteva obiective de investiţii din Zalău, alături de primarul Radu Căpîlnaşiu, candidatul USL la Primăria Zalău, şi de Tiberiu Marc, candidatul uniunii la preşedinţia Consiliului Judeţean. Partea a doua a vizitei a inclus participarea la lansarea candidaţilor PNL Sălaj pentru Primăria şi Consiliul Local Şimleu Silvaniei.


CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA


Ministrul a vizitat, la pas, alături de cei doi candidaţi şi de alţi reprezentanţi ai PNL Sălaj, ai Primăriei Zalău şi ai Consiliului Judeţean Sălaj, centrul oraşului, oprindu-se la Clădirea Transilvania şi la Centrul Militar Judeţean, ambele clădiri de patrimoniu aflate în proces de reabilitare. Ministrul s-a declarat "foarte mulţumit că, totuşi, la Zalău şi în Sălaj s-a înţeles că nu este suficient să aştepţi alocări de la bugetul de stat şi că este nevoie să se profite cât mai mult de această şansă a secolului 21 - fondurile europene". El a admis că cei doi candidaţi ar putea conduce mult mai bine judeţul şi oraşului decât au făcuto până acum dacă guvernarea ar fi de aceeaşi culoare politică şi de la toamnă.

A urmat, apoi, o vizită la Sala Sporturilor, obiectiv reabilitat de către Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea ministerului pe care Hellvig îl conduce. Ministrul nu a putut să dea informaţii legate de motivele pentru care termenul iniţial de finalizare a lucrărilor, 15 februarie, a fost decalat cu şase luni şi nici dacă următorul termen - luna august - va fi respectat. "Întrebaţi constructorul!", s-a eschivat el.

Vizita a avut şi o a treia parte, privată, când ministrul şi-a vizitat părinţii care locuiesc în Zalău, în cartierul Dumbrava I.

Eduard Hellvig -a născut la Zalău, în 27 octombrie 1974 şi este căsătorit cu Andreea, fiica fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj Viorel Dumitraş, cei doi având împreună o fiică. Hellvig este absolvent al Facultăţii de ştiinţe Politice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca, urmând, ulterior, mai multe specializări post-universitare.

În 1999 - 2000 a fost consilierul ministrului de Interne din cabinetul Mugur Isărescu iar în 2000 devine consilier al candidatului la preşedinţia României Mugur Isărescu. Membru al PNL devine în 2008, fiind numit în scurt timp consilier al lui Crin Antonescu. De atunci este şi numit, de altfel, "omul lui Antonescu", PNL nominalizându-l după căderea Guvernului Ungureanu pentru portofoliul de la Dezvoltare.

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 


citeste totul despre: