Femeia care a născut 69 de copii în 76 de ani. Motivele pentru care povestea ei a născut îndoieli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a născut 69 de copii FOTO vintagenews.com
Femeia a născut 69 de copii FOTO vintagenews.com

Femeia care deţine recordul pentru cei mai mulţi copii născuţi este o ţărancă din Rusia, care a trăit în secolul al XVIII-lea.

Recordul în ceea ce priveşte numărul de copii născuţi de aceeaşi mamă îi aparţine unei femei ce a trăit în Rusia secolului al XVIII-a. Potrivit unor surse, ar fi chemat-o Valentina, însă numele său nu este confirmat oficial, însă se ştie că a fost nevasta fermierului Feodor Vassilyev.

Femeia, care a trăit 76 de ani, a rămas însărcinată de 26 de ori, şi a adus pe lume 16 perechi de gemeni, şapte seturi de tripleţi şi patru seturi de cvadrupleţi. În total, 69 de bebeluşi, născuţi între anii 1725 şi 1765, dintre care 67 au supravieţuit. Povestea este şi mai neobişnuită dacă luăm în calcul că soţul Valentinei a părăsit-o, apoi s-a recăsătorit, având alţi 18 copii cu cea de-a doua nevastă.

Există şi voci care se îndoiesc de faptul că o femeie poate duce atâtea sarcini, mai ales într-o perioadă în care medicina nu era atât de evoluată şi când numărul celor care mureau din cauza complicaţiilor la naştere era foarte mare. Mai mult, este dovedit ştiinţific că şansele de a rămâne însărcinată scad considerabil după vârsta de 40 de ani. În plus, în acea vreme rata mortalităţii infantile era extrem de mare.

Potrivit calculelor făcute de cei de la bbc.com, mama-eroină a fost însărcinată timp de 18 ani. Specialiştii contactaţi de jurnaliştii britanici au precizat că pe măsură ce femeile îmbătrânesc, cantitatea şi calitatea ovulelor se diminuează, iar şansele unei sarcini se diminuează considerabil atât după vârsta de 42-44 de ani, cât şi după fiecare sarcini în parte. În plus, spun aceştia, în perioada pre-menopauză, fertilitatea scade: "În procente, şansele ca o femeie de 45 de ani să conceapă în orice lună sunt de doar 1%", susţine Valerie Baker, profesor asociat de obstetrică şi ginecologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Stanford.

De altfel, site-ul Guinness World Records, care o cataloghează pe Valentina Vassilyev drept "cea mai prolifică mamă din toate timpurile", menţionează că acest caz trebuie privit cu suspiciune. "Este, totuşi, posibil ca doamna Vassilyev să fi avut predispoziţie genetică pentru ovulaţie, aspect care creşte semnificativ şansele de a avea gemeni ori tripleţi", conchid cei de la Guinness Book.

Citiţi şi:

Cine a fost Maria Eleonora, regina nebună a Suediei. Motivul pentru care i s-a interzis să-şi crească unicul copil

Destinul trist al primului supermodel al Americii. A trăit peste 100 de ani, dintre care 65 internată într-un spital de nebuni

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite