Excentricul geolog care a încercat să mănânce din fiecare animal. Care era gustarea preferată

Excentricul geolog care a încercat să mănânce din fiecare animal. Care era gustarea preferată

William Bucklard FOTO allthatsinteresting.com

Epoca victoriană a însemnat nu doar o serie de inovaţii care sunt populare şi în zilele noastre, precum ştampila poştală ori aspiratorul, ci şi numeroase personaje ciudate şi fapte excentrice. Unul dintre ei a fost un importat geolog şi palentolog.

Născut în 1784, William Buckland a fost unul dintre cei mai importanţi geologi şi paleontologi englezi. Şcolit la Oxford, a activat ca preot, conferenţiar, decan al Westminster Abbey. În scrierile vremii, este descris drept un profesor neobişnuit, răstindu-se la studenţii săi şi vârându-le în faţă un craniu de hienă. Se spune că odată şi-ar fi întrebat un student "Ce guvernează lumea?", iar când acesta a ridicat din urmeri, Buckland i-a spus: "Stomacul, domnule, conduce lumea!"

În spiritul acestei idei, Buckland a devenit membru al Societăţii Britanice pentru Aclimatizarea Animalelor, o organizaţie ce aducea în ţară noi specii de animale cu scopul de a vedea în ce măsură acestea ar putea fi incluse în ecosistemul britanic şi transformate în sursă de hrană. Numele său este legat de descrierea ştiinţifică a unei fosile de dinozaur, pe care a descoperit-o în 1824 şi pe care a numit-o, mai apoi, Megalosaurus, realizând că face parte dintr-un regn animal despre care nu se ştia nimic până în acel moment. Obsesia lui pentru regnul animal nu a cunoscut limite, britanicul propunându-şi să guste din fiecare animal al lume. Niciuna dintre vietăţile care i-a ajuns în mâini nu a scăpat cu viaţă. Preferaţii săi erau şoriceii pe pâine prăjită, preparat pe care îl servea frecvent la petrecerile organizate pentru membrii Societăţii. A mâncat şi carne de arici, panteră, cangur, delfin, struţ şi chiar căţeluş. Se spune că în urma tuturor acestor experienţe culinare, a apreciat carnea de cârtiţă şi muştele ca fiind cele mai dezgustătoare.

O întâmplare de notorietate ce-l vizează pe excentricul om de ştiinţă s-a petrecut în timpul unei vizite pe care acesta a făcut-o la proprietatea Lordului Harcourt, arhiepiscopului de York. Într-un recipient din cristal, gazda etala un medalion de argint cu o bucăţică din ceea ce susţinea a fi inima mumificată a regelui Ludovic al XVI-lea. Bucklard nu a rezistat tentaţiei şi a devorat-o de îndată.

Interesul bizar pe care l-a manifestat pentru animale a fost transmis şi fiului său, Francis, care îl însoţea, adesea, în explorările culinare.

William Bucklard a murit în 1856, fiind înhumat în cimitirul Westminster Abbey, acolo unde îşi odihnesc somnul de veci numeroşi britanici celebri.

Citiţi şi:

Destinul tragic al celei mai urâte femei din lume. A fost exploatată toată viaţa şi înhumată la 150 de ani după moarte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: