Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Elev eliminat pentru tentativă de fraudă

Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Elev eliminat pentru tentativă de fraudă

Elevul a primit nota 1 FOTO Arhivă

Ultima probă a Evaluării Naţionale în judeţul Sălaj, ce a avut loc vineri, a adus şi un prim incident la o şcoală din mediul rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evaluarea Naţională 2019 s-a încheiat vineri, 21 iunie, când absolvenţii de gimnaziu din minorităţile naţionale au susţinut proba scrisă la limba şi literatura maternă. În cadrul acestei probe a fost înregistrat şi un prim incident, după ce unui elev de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pericei i-a sunat telefonul mobil în timpul testării. Candidatul a fost sancţionat cu acordarea notei 1 la această probă şi cu eliminarea din sala de examen, după cum prevede Metodologia.

Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, 358 de elevi au dat examenul la limba maternă, din totalul celor 380 înscrişi.

Lucrările absolvenţilor sălăjeni vor fi transportate şi evaluate în alt judeţ, la rândul său, Sălajul urmând să preia şi să corecteze lucrări dintr-un judeţ învecinat. Primele rezultate, înainte de contestaţii, vor fi afişate în 25 iunie, până la ora 12. Eventualele contestaţii vor fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14 şi 20, urmând ca rezultatele finale să devină publice, pe data de 29 iunie.

Pentru Evaluarea Naţională în judeţul Sălaj s-au înscris 1.882 elevi, care au fost testaţi în 55 Centre de Examen, toate prevăzute cu mijloace de supraveghere audio-video.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi elevii care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat se va face în 12 iulie.

Vă mai recomandăm:

Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Aproape 140 de absenţi la prima probă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările