Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Aproape 14o de absenţi la prima probă

Evaluare Naţională 2019 Sălaj. Aproape 14o de absenţi la prima probă

În Sălaj sunt 55 de centre de examen FOTO Arhivă

Aproape 140 de elevi din judeţul Sălaj au lipsit de la prima probă a Evaluării Naţionale, arată datele transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Pentru sesiunea din acest an a Evaluării Naţionale, în judeţul Sălaj s-au înscris 1.882 de candidaţi, din 94 de unităţi de învăţământ. La prima probă, cea la Limba şi literatura română, ce s-a desfăşurat marţi, 18 iunie, au fost prezenţi în sălile de examen 1.743 de elevi, iar 139 au absentat. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu s-au înregistrat incidente.

Evaluarea Naţională continuă joi, 20 iunie, cu proba la Matematică şi se încheie vineri, 21 iunie, cu cea la Limba şi literatura maternă. Toate probele scrise încep la ora 9, elevii având la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. Lucrările absolvenţilor sălăjeni vor fi transportate şi evaluate în alt judeţ. La rândul său, judeţul Sălaj va prelua şi corecta lucrări dintr-un judeţ învecinat.

Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie, când vor fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate în 29 iunie.
Testările se dau în 55 de centre de examen, toate prevăzute cu mijloace de supraveghere audio-video.

Vă mai recomandăm:

Peste 5.000 de tineri din două judeţe, uniţi în “Cluburile ecOprovocarea” pentru a proteja mediul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: