Eleva de la Arte cu singura medie de 10 la Evaluarea Naţională: "Meditaţiile au un rol important în obţinerea unor note foarte mari"

Eleva de la Arte cu singura medie de 10 la Evaluarea Naţională:

Andreea vrea să studieze la cel mai bun liceu din judeţ FOTO Facebook.com/Andreea Martin

Andreea Valentina Martin este singura elevă din judeţ care la Evaluarea Naţională din acest an a reuşit să obţină nota 10 pe linie, rezultat pe care îl pune pe seama studiului intens din anii de şcoală.

Absolventă a clasei a VIII-a Liceului de Artă "Ioan Sima" din Zalău, Andreea Martin, singura elevă de 10 de la Capacitate, se caracterizează drept o persoană sociabilă şi foarte ambiţioasă. Dovadă stau rezultatele excepţionale pe care le-a obţinut la cele două probe ale Evaluării Naţionale din acest an şi care, coroborate cu media foarte bună din ciclul gimnazial (9,87), îi vor permite să studieze la cel mai bun liceu din judeţ - Colegiul Naţional "Silvania".

"Mi-am sacrificat multe ore din timpul meu liber pentru a ajunge aici şi pentru a obţine aceste rezultate de care acum sunt mândră. De asemenea, profesorii, familia şi prietenii au jucat un rol important în pregătirea mea pentru Evaluarea Naţională", mărturiseşte eleva. În opinia ei, în cele mai multe cazuri, pregătirea de la clasă nu poate aduce rezultate maxime, meditaţiile având un rol important în obţinerea unor note foarte mari.

Pasionată de mică de matematică, Andreea a participat la competiţii şcolare încă din clasele primare, de unde s-a întors cu premii şi menţiuni. Deşi a acordat o atenţie sporită studiului, eleva nu şi-a neglijat hobby-ul. "Fac parte din ansamblul folcloric Columna încă de la grădiniţă, dansurile reuşind sa reprezinte o portiţă de scăpare din calea stresului şi a presiunii provocate de şcoală şi Evaluarea Naţională. Am reuşit sa realizez un echilibru intre timpul alocat studiului şi timpul meu liber", susţine ea.

Faptul că provine de la o şcoală de cartier şi cu profil vocaţional nu este relevant în opinia absolventei, care consideră că performanţa este posibilă în orice unitate de învăţământ dacă elevul dă dovadă de seriozitate şi voinţă: "Nu am crezut niciodată în percepţiile potrivit cărora poţi face carte doar la şcolile cu tradiţie, din zona centrală. Mereu am fost mândră să fiu elevă a Liceului de Artă. Aceasta şcoală nu este specializată doar pe partea artistică, astfel existând două profiluri: unu artistic şi unul de cultură generală. De altfel, elevii de la şcoala noastră au reuşit multe rezultate bune şi foarte bune la olimpiadele şi concursurile şcolare, iar profesorii pun mult suflet în ceea ce fac şi se implică mult în dezvoltarea noastră".
Despre subiectele de la Evaluare, adolescenta spune că au fost de nivel mediu. Cu toate acestea, adaugă ea, rezolvarea lor a necesitat multe pregătire. "Munca suplimentară de zi cu zi a fost cheia succesului meu", punctează ea.

Andreea va opta pentru clasa de matematică-informatică intensiv a Colegiului Naţional "Silvania".

La Evaluarea Naţională din acest an au participat 1.803 elevi din judeţul Sălaj, fiind întregistrată o singură medie de 10, faţă de cele patru de anul trecut. Promovalibilitatea a fost de 75,16 la sută, cu 2,5 la sută mai mare decât în 2016.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Capacitate 2017. Un singur elev de 10 şi trei absolvenţi cu 1 pe linie

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională Sălaj: poezia „Ploaie”, un text la prima vedere şi o compunere

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările