Elev eliminat din prima probă a Evaluării Naţionale. I-a sunat telefonul în toiul examenului

Elev eliminat din prima probă a Evaluării Naţionale. I-a sunat telefonul în toiul examenului

Elevul a primit nota 1 la prima probă a Evaluării Naţionale

Prima probă a Evaluării Naţionale nu a trecut fără indicente în judeţul Sălaj. Un absolvent de clasa a VIII-a a fost eliminat din examen, după ce i-a sunat telefonul mobil cu care intrase în sala de examen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un elev al Şcolii Gimnaziale "Silvania" Şimleu Silvaniei a fost eliminat din prima probă a Evaluării Naţionale, cu câteva minute înainte de expirarea celor două ore de examen. Tânărul făcuse greşeala să aibă asupra lui telefonul, deşi regulamentul interzice accesul cu astfel de dispozitiv în sălile de examen.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, absolventul va fi primi nota 1 la această probă, însă va putea participa la evaluarea la matematică. "Spre deosebire de regulamentul Bacalaureatului, cel al Evaluării Naţionale nu stabileşte o notă minimă pe care candidaţii trebuie să o obţină pentru a promova în proba următoare. În aceste condiţii, elevul poate participa şi la următoarea probă, urmând să i se calculeze media dintre notele obţinute", ne-a declarat Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj.

Mai puteţi citi:
 
 
citeste totul despre: