Durere fără margini la înmormântarea celor patru studente moarte în accidentul de la Jibou. „Vai de părintele care-şi îngroapă copilul!“

Durere fără margini la înmormântarea celor patru studente moarte în accidentul de la Jibou. „Vai de părintele care-şi îngroapă copilul!“

Peste 1.000 de oameni la înormântarea Mădălinei FOTO Facebook.com/Vasile Ioanes

Cele patru tinere moarte în tragicul accidentul feroviar de săptămâna trecută, de la Jibou, au fost conduse pe ultimul drum, în prezenţa familiilor, a prietenilor şi a localnicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lacrimi şi durere la căpâtâiele celor patru tinere care şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident feroviar. Sara Ştefana Pop, Mădălina Parja şi Claudia Barboş au fost înmormântate duminică, prietena lor, Maria Şteţ, urmând să fie condusă pe ultimul drum în cursul acestei zile.

Claudia Barboş, care avea planuri de nuntă cu prietenul său, a fost înmormântată în satul natal, Ciocotiş, îmbrăcată în rochie de mireasă. Pe Facebook, prietenii cuplului au postat numeroase mesaje triste şi emoţionante.

Unul dintre acestea este semnat de către Crina, una dintre cele mai bune prietene ale Claudiei: "Dragă Clau, vreau să-ţi spun,/Un cuvânt de rămas bun!/Ai plecat mult prea devreme/Şi-ai lăsat multă durere.../Durere şi suferinţă/Şi pe noi fără putinţă./Încă eu nu pot să cred,/Mi-e greu să realizez.../Toate cele întâmplate,/Nu erau pe meritate./Tot ce tu ţi-ai plănuit,/Şi tot ce tu ţi-ai dorit.../Dumnezeu n-a vrut aşa,/Te-a luat în dreapta Sa./Suflet blând, suflet curat.../Pe toţi ne-ai abandonat./Fată dragă şi frumoasă,/Şi o fire drăgăstoasă,/Ai o rochie de mireasă.../Dar nu e de tine-aleasă./Nu e cum mi-ai povestit,/Atunci când ne-am întâlnit./Nuntă urma să faci,/Cu bărbatu' ce ţi-i drag../L-ai lăsat în grija noastră,/Cu inima sfărâmată.../Liniştită poţi să fi,/Că mereu te va iubi./Mie îmi lipseşti enorm,/Noaptea nu mai pot să dorm./Vreau ca cineva să-mi spună,/Că a fost numai o glumă.../O să ne lipseşti enorm, suflet fain.../Odihnă veşnică, fete frumoase..."

"Dumnezeu sa o odihnească! Îngerii să-i vegheze somnul prea timpuriu. Vai de părintele care îşi înmormântează copilul. Păcat! Un înger de fată s-a urcat la ceruri... e nedreaptă viaţa câteodată... păcat de tinereţea ei", a scris Mara.

Slujba înmormântării Mădălinei Parja, oficiată de un sobor de şase preoţi în curtea casei din Sat-Şugatag, a fost transmisă live pe Facebook. Peste 1.000 de oameni, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei, au venit să îşi ia rămas bun de la tânăra al cărei destin a fost curmat la doar 21 de ani. La căpătâiul ei eu vegheat sfârşiţi de durere şi copleşiţi de lacrimi, părinţii acesteia.

Apropiaţi, dar şi numeroşi necunoscuţi au luat parte şi la înmormântarea Sarei Pop, studenta eminentă care peste doar câteva zile ar fi trebuit să citească mesajul absolvenţilor Centrului Universitar Nord din Baia Mare, în calitate de şefă de promoţie. Ea şi-a găsit sfârşitul pe drumul de întoarcere de la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, acolo unde, ca şefă de promoţie, primise diploma de recunoaştere a performanţei sale.
Pe Facebook, prietenii săi au postat o filmare făcută cu doar patru zile înaintea accidentului mortal, în care Sara cântă în Biserica Penticostala Betel din Sălsig, "ultimul ei cântec pe pământ". "Dumnezeu să o odihnească în pace şi să dea familiei putere şi mângâiere în aceste clipe grele... Pentru Sara, a sosit seara întoarcerii acasă...", au scris apropiaţii săi.

Maria Şteţ va fi condusă pe ultimul drum tot în Sat-Şugatag, în cursul zilei de luni.

Cele patru tinere, colege la Administrarea afacerilor din cadrul Centrului Universitar Baia Mare, au murit joi, 17 mai, într-un accident feroviar. Studentele se aflau într-un autoturism condus de colega lor, Sanda Ungur, 21 de ani, şi se întorceau de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice, în calitate de reprezentante ale Facultării băimărene.

Potrivit primelor cercetări, şoferiţa a ignorat semnalele acustice şi luminoase care anunţau sosirea trenului şi s-a angajat în traversarea căii ferate. Maşina a fost spulberată, trei dintre victime fiind proiectate la câţiva metri distanţă, impactul fiindu-le fatal. Conducătoarea auto şi ocupanta locului din dreapta faţă au rămas încarcerate, însă doar cea dintâi a scăpat cu viaţă. Pe numele său, oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mai puteţi citi:

Cine erau cele patru studente care au murit în tragicul accident feroviar de la Jibou. Şoferiţa, singura supravieţuitoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările