După 20 de ani. Un român care a ciopârţit cu foarfeca un pensionar italian a fost prins în sfârşit de carabinieri

După 20 de ani. Un român care a ciopârţit cu foarfeca un pensionar italian a fost prins în sfârşit de carabinieri

Românul are un trecut violent FOTO primadituttoverona.it

Anchetatorii au reuşit să rezolve misterul unei crime după 19 ani. Vinovatul, un român acum în vârstă de 65 de ani, a fost trimis după gratii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Lăcanu, un român de 65 de ani, a fost prins de carabinieri în urmă cu câteva zile şi plasat în arest pentru o crimă pe care a comis-o în 2001, în Italia, scrie publicaţia Prima Verona.

Potrivit sursei citate, detaliile cazului au fost făcute publice în 12 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Poliţiei din Verona, Massimo Sacco. Acesta a precizat că teribila crimă a avut loc în noaptea de 28 spre 29 mai 2001, când un pensionar italian, Antonio Schiesaro, în vârstă de 70 de ani, a fost ucis fără milă în locuinţa sa. Anchetatorii nu mai aveau speranţe că îl vor găsi pe cel care a străpuns de mai multe ori, cu o foarfecă, trupul septuagenarului. Cadavrul a fost găsit învelit într-un cearşaf, cu multiple răni, iar lângă pat, oamenii legii au găsit un cuţit de mici dimensiuni, de pe care investigatorii au prelavat o mostră ADN.

„Persoana responsabilă pentru uciderea lui Antonio Schiesaro este un român de 65 de ani, care a fost acuzat de omor voluntar şi este acum în închisoarea Regina Coeli din Roma. La momentul crimei, bărbatul, Lăcanu Ion, avea 45 de ani şi un trecut violent", a explicat şeful Poliţiei din Verona. Acesta a menţionat că în 2015, românul fusese arestat pentruc o tentativă de omor comisă asupra concubinei sale, prilej cu care i-au fost prelevate probe ADN din salivă şi stocate în baza naţională de date genetice ale infractorilor.

Demersul s-a dovedit a fi unul esenţial pentru cazul crimei din 2001, pentru că anchetatorii au reuşit să compare cele două probe ADN, constatând că acestea corespund.

„A fost esenţial să utilizăm baza de date pentru a ajunge la o concluzie. Baza de date este folosită de poliţiei din 2009, iar de atunci am înregistrat 211 de cazuri, dintre care 39 au fost soluţionate tocmai datorită acestei baze de date. Acum putem spune că s-a făcut dreptate", a declarat Anna Maria Di Giuliio, şefa Biroului de Poliţie Ştiinţifică din Padova, citată de publicaţia italiană.

Ion Lăcanu, care între timp a ieşit din închisoare pentru tentativa de omor din 2015, a fost ridicat de către poliţişti şi arestat pentru uciderea pensionarului.

Mai puteţi citi:

Româncă găsită fără suflare şi plină de vânătăi într-un apartament din Italia. Cine este principalul suspect

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: