Drama unui multiplu campion naţional şi balcanic. „Uriaşul din Carpaţi“, lovit de nenumărate probleme de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Guşet are 49 de ani FOTO Facebook.com/Lolo Bob
Gheorghe Guşet are 49 de ani FOTO Facebook.com/Lolo Bob

La aproape nouă ani de la o operaţie de transplant renal, fostul mare aruncător de greutate, Gheorghe Guşet, trece din nou prin momente grele.

Gheorghe Guşet, 49 de ani, unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai României, este multiplu recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii. Fostul mare atlet are un palmares bogat, cucerind titlul de campion naţional în fiecare an din intervalul 1990-2007 şi de 16 ori pe cel de campion balcanic.

A înregistrat opt participări la ampionatele curopene şi cinci la Campionatele Mondiale, obţinând, în 2006, locul cinci la Mondialele de la Moscova, cea mai bună clasare înregistrată vreodată de un aruncător de greutate român. De asemenea, a bifat trei prezente la Jocurile Olimpice.

În 2008, tocmai în ziua în care împlinea 40 de ani, cel supranumit "uriaşul din Carpaţi" a fost diagnosticat cu insuficienţă renală, medicii anunţându-l că viaţa lui depinde de un transplant renal. Transplantul a fost efectuat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, Guşet primind atunci rinichiul unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Din acel moment, vizitele medicale ale fostului sportiv s-au înmulţit, cu atât mai mult cu cât medicii constataseră că bărbatul avea inima mărită. "Gheorghe este un tip foarte grijului, care a avut dintotdeauna grijă de sănătatea lui. După ce medicii i-au spus că are cordul mărit, a mers cu regularitate la controale. Ultima dată, la finele anului trecut. Ştiam că există unele riscuri, dar niciodată nu ne-am gândit că i se poate întâmpla aşa ceva", ne-a declarat soţia fostului atlet, Lorena Boberschi, în timp ce Guşet se afla pe masa de operaţii.

Deşi medicii s-au declarat rezervaţi în privinţa reuşitei intervenţiei chirurgicale care a avut în noaptea de joi spre vineri, 9 iunie, operaţia pe cord deschis a fost un succes. "După 12 ore, operaţia a reuşit! Guşet momentan este bine.Trăieşte! Acum îl închid! Sigur că urmează ore critice. Vă mulţumesc din suflet fiecăruia dintre voi!", a anunţat Lorena Boberschi.

După ce s-a retras din activitatea competiţională, "greul" Guşet a devenit antrenor la CSM Zalău.

Vă mai recomandăm:

UPDATE Ultimele veşti despre starea de sănătate a lui Gheorghe Guşet. „După 12 ore, operaţia a reuşit“

Sportivii de aur ai Sălajului: au câştigat medalii şi titluri mondiale, acoperite de praful uitării

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite