Drama copiilor abuzaţi sexual de propria mătuşă. „Există riscul ca la maturitate victima să devină abuzator“

Drama copiilor abuzaţi sexual de propria mătuşă. „Există riscul ca la maturitate victima să devină abuzator“

Copiii au fost instituţionalizaţi într-un centru de plasament FOTO Arhivă

Minorii care au acum 9, respectiv 15 ani, se află în grija statului încă din luna august a anului trecut, când femeia a fost arestată.

Cei doi copii de 9, respectiv 15 ani, din Şimleu Silvaniei, abuzaţi sexual de către mătuşa lor, au fost instituţionalizaţi în urmă cu aproape un an într-un centru de plasament din judeţul Sălaj. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, ambii întâmpină mari dificultăţi în a se adapta condiţiilor din centru, unde sunt nevoiţi să rămână în condiţiile în care autorităţile au încercat fără succes să îi integreze la tată, respectiv la bunică. Mai grav este că băieţelul prezintă grave tulburări de comportament, pe care psihologii le pun pe seama mediului toxic în care a crescut. Minorul şi-a petrecut primii ani din viaţă alături de mamă, care obişnuia să se prostitueze, întreţinându-şi clienţii în prezenţa fiului ei. Luat în plasament de către mătuşă, în anul 2016, el a continuat să aibă un trai complicat, departe de ochii asistentului social.

"Responsabilul de caz le făcea vizite regulate, vorbea cu cadrele didactice ale copiilor, solicita caracterizări de la şcoală şi toţi ne-au asigurat că lucrurile sunt în regulă. Cei doi fraţi erau mereu curaţi, îngrijiţi. Nimic nu ne-a dat de înţeles că ar exista vreo problemă", a menţionat Violeta Milaş, şefa DGASPC Sălaj.

Procurorii DIICOT spun că mătuşa îşi obliga nepotul să se masturbeze, iar pe sora lui, acum în vârstă de 15 ani, să îi filmeze. Mai mult decât atât, îl obliga să stea în genunchi, legându-l la gură cu un fular, îmbrăcat în haine de iarnă, cu mâinile întinse şi cu o bâtă pe acestea, forţându-l să stea în această poziţie timp de aproximativ 20 de ore, lângă o sobă, fără a mânca sau a bea apă. Cei de la Protecţia Copilului susţin că această pedeapsă îi era aplicată tocmai pentru că minorul ajunsese să se masturbeze oriunde şi oricând.

"În opinia mea, într-o primă fază, copilul a fost pus să se masturbeze, nu ştiu dacă neapărat de mătuşă, iar apoi, experimentând, acesta a ajuns să nu se mai poată stăpâni. Reabilitarea lui presupune o muncă titanică şi din păcate, există riscul ca la maturitate victima să devină abuzator", a precizat Milaş.

Minorul urmează un program de reabilitare şi recuperare.

Într-o situaţie delicată se află şi sora lui, despre care oficialul DGASPC Sălaj susţine că fuge frecvent din centru şi le consideră pe autorităţi responsabile pentru faptul că mătuşa a ajuns la închisoare. "Fetiţa ne urăşte. Fuge frecvent de la centrul unde este instituţionalizată, nu respectă programul unităţii şi chiar a refuzat să mai meargă la şcoală. Ne este foarte greu să colaborăm cu ea. Suferă foarte mult după mătuşa ei şi chiar şi-a tatuat numele acesteia pe antebraţ".

Mătuşa copiilor a fost condamnată la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului, agresiune sexuală şi complicitate la pornografie infantilă.

Citiţi şi:

Condamnare pentru femeia care şi-a obligat nepotul de 8 ani să se masturbeze în faţa camerei de filmat. Cruzimea cu care era tratat minorul

Sufrageria groazei, din Sălaj: un tată îşi obliga copiii minori să se bată între ei, pentru propria distracţie. Apoi, îi snopea în bătaie pe „soldaţii mercenari”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: