Două persoane lăsate fără miile de lei de pe card. Greşeala care le-a golit conturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au furat peste 5.000 de lei de pe carduri FOTO Arhivă
Hoţii au furat peste 5.000 de lei de pe carduri FOTO Arhivă

Victimele s-au trezit nu doar fără banii de pe carduri, ci şi fără mai multe bunuri pe care le aveau în gospodării.

Un tânăr de 21 de ani a fost arestat preventiv pentru furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic, după ce a furat bani de pe mai multe carduri.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, bărbatul este cercetat penal alături de un alt tânăr de 27 de ani, ambii din comuna Bobota, pentru fapte comise în perioada octombrie-noiembrie, în municipiul Zalău. Cercetările au stabilit că în noaptea de 16 spre 17 octombrie, tinerii au pătruns în locuinţa unui bărbat, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv două motofierăstraie, un telefon mobil şi două portofele în care se aflau documentele de identitate, carduri bancare, inclusiv codul pin, şi 1.150 lei. După comiterea faptei au mai sustras de pe un card 1.400 lei.

De asemenea, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, tânărul de 21 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de unde a furat două laptop-uri şi o geantă în care se aflau actele de identitate, 1.700 lei şi un card bancar. După comiterea faptei, acesta s-a deplasat la un ATM, de pe raza municipiului, de unde a retras 4.000 de lei.

Până în prezent oamenii legii au recuperat mai puţin de jumătate din sumă, banii fiind restituiţi părţilor vătămate.

Sălăjeanul de 21 de ani a fost reţinut, iar vineri, 16 noiembrie, instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Citiţi şi:

Şi-au burduşit cardurile cu 120.000 de lei din fraude bancare. Strategia unor tineri care au sustras bani pentru a cumpăra carburanţi

Hoţi prinşi după ce au retras 4.000 de lei de pe un card furat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite