Două grădiniţe şi o şcoală, închise în a treia zi a anului şcolar. Alte 10 unităţi sunt în scenariul galben

Două grădiniţe şi o şcoală, închise în a treia zi a anului şcolar. Alte 10 unităţi sunt în scenariul galben

Coronavirusul a închis două grădiniţe şi o şcoală în Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi

Autorităţie au actualizat scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ în funcţie de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Două grădiniţe din Cheud, precum şi Şcoala Gimnazială din localitate şi-au închis porţile miercuri, 16 septembrie, ne-a declarat inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean. Potrivit spuselor sale, măsura a fost luată ca urmare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus în localitate. Toţi preşcolarii şi elevii din cele trei unităţi de învăţământ vor paricipa la activităţi şi lecţii online.

Oficialul a mai anunţat că după scenariul galben funcţionează, în prezent, 10 unităţi de învăţământ, faţă de 23 câte erau în lista în prima zi de şcoală. Acest lucru presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
În scenariul verde sunt 327 de şcoli, licee şi grădiniţe, acolo unde toţi preşcolarii şi elevii merg la cursuri, respectând şi aplicând toate normele de protecţie sanitară.

"Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Ultimele raportări ale autorităţilor arată că în judeţul Sălaj există, în prezent, 126 de cazuri active de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul pandemiei ajungând la 539. Din totalul pacienţilor, 384 s-au vindecat, 126 sunt în spitale ori izolaţi la domiciliu, iar 29 au decedat. Cele mai multe cazuri active se înregistrează în Zalău (63), urmat de Şimleu Silvaniei (11), Mirşid (7), Boghiş (6) şi Românaşi (5).

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările