Două noi cazuri de rujeolă confirmate în Sălaj. Unul dintre pacienţi este bebeluş

Două noi cazuri de rujeolă confirmate în Sălaj. Unul dintre pacienţi este bebeluş

Ambii pacienţi au fost spitalizaţi

85 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în nouă judeţe din ţară; doi dintre pacienţi sunt din judeţul Sălaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă până la începutul lunii septembrie, Sălajul părea să fie ocolit de rujeolă, în prezent, numărul persoanelor diagnosticate cu această boală a ajuns la trei. Cazului confirmat în urmă cu două săptămâni, la un copil de 6 ani, i s-au adăugat, zilele trecute, altele două. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, este vorba despre un bebeluş în vârstă de 4 luni, nevaccinat, şi despre un adolescent de 17 ani, parţial vaccinat.

"Ambii pacienţi au fost spitalizaţi, iar după ce starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit, au fost externaţi", ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

Potrivit acesteia, în urma unei anchete derulate în luna august a acestui an de către specialiştii DSP Sălaj privind acoperiorea vaccinală în judeţ s-a stabilit că 90,25% dintre copiii de 12 luni din mediul rural sunt imunizaţi ROR, în timp ce în urban procentul este de 86%. La categoria de vârstă de 24 de luni, aproape 96% dintre copiii din rural au primit vaccinul anti-rujeolă, iar în urban, 91%.

Datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că în perioada 17-21 septembrie, 85 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţele Prahova - 61, Ilfov - 10, Bihor - 4, Buzău, Călăraşi şi Sălaj - câte două cazuri şi Bucureşti, Dolj, Gorj şi Ialomiţa - câte un caz.

Citiţi şi:

 
 

 

 
citeste totul despre: