Doi samsari sălăjeni, călcaţi de mascaţi. Poliţiştii îi acuză de implicare într-o evaziune de peste 35 milioane de lei

Doi samsari sălăjeni, călcaţi de mascaţi. Poliţiştii îi acuză de implicare într-o evaziune de peste 35 milioane de lei

Prejudiciul depăşeşte 35 milioane de lei FOTO IGPR

Oamenii legii susţin că membrii grupării infracţionale achiziţionau autovehicule din Uniunea Europeană, apoi le vindeau în România fără a înregistra veniturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au descins marţi, 25 februarie, la două adrese din municipiul Zalău, în cadrul unei ample acţiuni ce vizează fapte de evaziune fiscală în domeniul comerţului intracomunitar cu autoturisme second-hand. În total, spun oamenii legii, au avut loc 175 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare 19 mandate de aducere în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

"Cercetările privesc o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35 milioane de lei, mai spune sursa citată.

Activităţile fiind desfăşurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, care pun în aplicare mandatele de percheziţie domiciliară.
De asemenea, specialiştii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalităţii achiziţiilor intracomunitare de autoturisme de pe piaţa europeană. Suportul operativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor din cadrul Europol, prin intermediul biroului mobil.

Citiţi şi:

Percheziţii la o şcoală şi Inspectoratul Şcolar. Ancheta vizează ilegalităţi în acordarea gradaţiilor de merit

Cum să pierzi 1 milion de lei. „Reţeta“ ISJ Sălaj: începi executarea silită după termenul de prescripţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările