Directorul AJOFM Sălaj, găsit în conflict de interese. Şi-a negociat pedeapsa cu procurorii pentru a scăpa mai uşor

Directorul AJOFM Sălaj, găsit în conflict de interese. Şi-a negociat pedeapsa cu procurorii pentru a scăpa mai uşor

Ioan Ionel Mureşan a condus Transurbis între 2008 şi 2012 FOTO Andreea Vilcovschi

Directorul executiv al AJOFM Sălaj, până în 2012 manager general al societăţii de transport în comun din Zalău, a recunoscut că în perioada în care conducea Transurbis a asigurat şi contabilitatea unor firme din municipiu.

Aflat de aproape patru ani la şefia AJOFM Sălaj, Ioan Ionel Mureşan a fost găsit în conflict de interese de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Inculpatul a intrat în vizorul anchetatorilor pentru infracţiuni săvârşite în perioada în care a fost director general al SC Transurbis Zalău, firmă la care acţionar unic este Consiliul Local Zalău.

Potrivit anchetatorilor, "în calitate de director general al S.C. Transurbis S.A. Zalău, persoană juridică cu capital majoritar de stat, la care acţionar unic este Consiliul Local Zalău, în perioada cuprinsă între luna noiembrie 2009 şi ianuarie 2012, respectiv februarie 2012 şi septembrie 2012, în timpul exercitării atribuţiilor legate de realizarea obiectului de activitate al societăţii ce este transportul public de călători, a obţinut atât direct în calitate de angajat cu contract individual de muncă lunar, timp de 8 luni de zile 800 lei, cât şi indirect, prin intermediul SC Lageri SRL Zalău suma de 500 lei plus TVA, în total 19.500 lei, foloase materiale de la SC Autoprompt TLX SRL Zalău". Mai exact, susţine Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului sălăjean, managerul a asigurat contabilitatea societăţilor amintite, deşi statutul său nu îi permitea acest lucru.

Mureşan a încheiat, în 22 decembrie 2016, cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu directorul, cercetat în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
Prin acest acord, s-a stabilit o pedeapsă principală de opt luni închisoare şi pedepsele complementare a interzicerii exercitării dreptului de a alege şi de a fi ales, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de un an, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Procurorii au mai propus amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Cu acordul încheiat a fost sesizată Judecătoria Zalău.

Ioan Ionel Mureşan s-a aflat la conducerea Transurbis în perioada 2008-2012, pentru ca în februarie 2013 să fie numit director general al AJOFM Sălaj.

Vă mai recomandăm:

Dosarul fostului şef al DSVSA Sălaj rămâne la Judecătoria Zalău. Magistraţii clujeni au respins strămutarea 

Încă un primar sălăjean trimis în judecată. Cine este edilul care va da socoteală pentru conflict de interese

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: