Dezastru la Simularea Bac-ului în Sălaj. Aproape 60% dintre elevii de clasa a XII-a nu au promovat

Dezastru la Simularea Bac-ului în Sălaj. Aproape 60% dintre elevii de clasa a XII-a nu au promovat

17 elevi au luat nota 10 la diferite probe FOTO Arhivă

În judeţul Sălaj, mai puţin de un sfert dintre elevii de clasa a XI-a şi sub 42% dintre cei de clasa a XII-a au obţinut medii care să le asigure promovarea la Simularea Bacalaureatului, arată statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Conform sursei citate, la clasa a XI-a, cele mai multe note peste 5 au fost obţinute la proba scrisă la limba şi literatura maternă, unde 67,15% dintre cei 268 de candidaţi au promovat. La proba scrisă la limba şi literatura română, din cei 1.573 de elevi prezenţi, 66,3% au luat minim 5, în timp ce la proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului au promovat abia 38,62% din totalul celor 1.556 de liceeni prezenţi.

La această ultimă probă a fost înregistrat, de altfel, şi singurul 10, obţinut de un candidat de la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei. Raportat la cele trei probe scrise susţinute de elevii claselor a XI-a, procentul de promovare, adică al mediilor peste 6, este de 30,86%, în scădere faţă de anul precedent, când a fost de 32,22%.

Şi la clasa a XII-a, cea mai bună rată a promovării a fost înregistrată la limba maternă: 72,2% din cei 313 candidaţi. La română, au fost notaţi cu minim 5, 69,56% din totalul celor 1.633 de liceeni prezenţi, la disciplina obligatorie a profilului, 44,92% din cei 1.607 de candidaţi, iar disciplina la alegere, 63,44% din cei 1.595 de elevi.
Candidaţii din clasa a XII a au obţinut un total de 19 note de 10, cele mai multe de către elevi ai Colegiului Naţional "Silvania" Zalău. Potrivit ISJ Sălaj, la şcoala amintită au fost înregistrate o notă de 10 la română, cinci de 10 la istorie, trei de 10 la matematică, trei, la logică, două, la biologie, câte unul la informatică şi sociologie. Două note de 10 au fost la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu - unul la biologie şi un altul la informatică, şi un alt 10, la Liceul Tehnologic "Voievodul Gelu" Zalău, la logică.

Procentul de promovare la clasa a XII-a este de 41,65%, faţă de 43,60% în 2019.

"Rezultatele obţinute la Simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat naţional 2019 vor fi discutate la clasă cu elevii, vor fi prezentate părinţilor şi analizate în Consiliile profesorale, urmând a fi elaborate planuri de măsuri remediale", au precizat oficialii Inspectoratului.

Mai puteţi citi:

Simularea Evaluării Naţionale în Sălaj. Ce note au obţinut elevii şi ce probă i-a pus în încurcătură

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările