Deficit de personal la IPJ Sălaj. Cum poţi deveni poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar două zile, aproape 30 de persoane interesate de o carieră în slujba legii şi-au depus dosarele de înscriere pentru admiterea la şcolile de agenţi de poliţie din ţară.

Valul de pensionări care a lovit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a făcut ca deficitul de personal să se apropie de 20%. De la începutul anului, 58 de poliţişti sălăjeni - 11 ofiţeri şi 47 de subofiţeri - şi-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare, a anunţat comisar de poliţie Carmen Buda Crivoiu, şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Sălaj.

“La ofiţeri, doi poliţişti au ieşit cu pensie de invaliditate şi nouă pentru limită de vârstă, iar la agenţi, trei au plecat prin demisie, 43 pentru limită de vârstă şi unul cu pensie de invaliditate”, a  precizat oficialul Inspectoratului.
În aceste condiţii, susţine comisarul şef de poliţie Aurel Ştirb, împuternicit al şefului Inspectoratului, s-a ajuns în situaţia în care personalul încadrat acoperă în prezent circa 82-83 la sută din necesarul de resursă umană al instituţiei. Totuşi, şeful IPJ Sălaj este optimist şi speră ca sesiunea ianuarie 2018 a concursului de admitere organizat de MAI să diminueze deficitul de personal. "Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina şi 300 la cea de la Cluj-Napoca. Dorim să fie oameni bine pregătiţi, să fie o selecţie riguroasă, ca să putem avea performanţă", a punctat Aurel Ştirb.

Potrivit spuselor sale, în doar două zile, 28 de sălăjeni interesaţi de o carieră de poliţist şi-au depuse dosarele: 11 pentru Câmpina, 13 pentru Cluj-Napoca şi patru pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, unde sunt disponibile 280 de locuri.
Înscrierile se fac în fiecare zi de luni şi marţi, între orele 9 li 13, la sediul IPJ Sălaj. Data limită pentru depunerea dosarelor este 5 decembrie.

Ce condiţii li se cer candidaţilor

Pentru a participa la acest concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice de recrutare:

* să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit;

* să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

* să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic;

* să aibă minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;

* să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

* să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;

* să nu aibă antecedente penale şi să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

* să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

* să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

* să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;

* să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

* să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;

* să nu aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic numai în cazul candidaţilor declaraţi “admis” la concurs.

Înscrierea se face personal pe baza cărţii de identitate, iar fişa medicală se eliberează personal candidatului şi se va depune la dosar până în 8 decembrie.

Mai puteţi citi:

Pensionări pe bandă rulantă la IPJ Sălaj. 30 de poliţişti s-au retras din activitate

Şeful IPJ Sălaj s-a pensionat la doar 49 de ani. Alţi 32 de poliţişti au cerut să iasă la pensie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite