Debut greoi al etapei a doua de vaccinare în Sălaj. Mai puţin de jumătate din centre vor fi funcţionale

Debut greoi al etapei a doua de vaccinare în Sălaj. Mai puţin de jumătate din centre vor fi funcţionale

Startul etapei a doua se dă în 18 ianuarie FOTO Andreea Vilcovschi

Vaccinarea anti-COVID-19 în etapa a doua a campaniei de imunizare va începe în primă fază doar în patru centre, în care sunt organizate tot atâtea puncte de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar patru din cele nouă centre de vaccinare amenajate în Sălaj pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 vor deveni funcţionale începând de luni, 18 ianuarie. Este vorba despre cele din mediul urban:

Zalău - Cercul Militar, str. Simion Bărnuţiu, nr. 27
Şimleu Silvaniei - Cercul Militar, str. 1 Decembrie 1918, nr. 29
Jibou - Casa Oraşenească de Cultură, str. 1 Decembrie 1918 nr. 9
Cehu Silvaniei - Cămin pentru Persoane Vârstnice, str. 1 Decembrie 1918, nr. 21

Celelalte centre de vaccinare îşi vor începe activitatea la o dată ce urmează să fie stabilită.

Reprezentanţii Prefecturii Sălaj au anunţat, însă, că această a doua etapă va debuta sâmbătă, 17 ianuarie, când, o echipă mobilă se va deplasa în centrele medico-sociale şi rezidenţiale din judeţ pentru a vaccina personalul acestora.

Autorităţile nu au comunicat, însă, detalii despre stadiul pregătirilor acestor centre, modul în care au fost arondate localităţile, necesarul de medici, asistenţi medicali şi registratori ori numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 solicitate. Sursele "Adevărul" au precizat, însă, că în fiecare din cele patru centre ce vor deveni funcţionale din prima zi a săptămânii viitoare va fi operaţionalizat un singur punct de vaccinare. Se vor putea vaccina câte şase persoane pe oră, la interval de 10 minute. Aceleaşi surse susţin că în dimineaţa zilei de 18 ianuarie, în Sălaj vor fi livrate 450 de doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor vizate de etapa a doua a campaniei.

Cum te poţi programa pentru vaccinare

Prefectura Sălaj aminteşte că programarea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalităţi:
- individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
- prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
- prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- prin callcenter, la numărul de telefon - 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale.

 Platforma online pe care se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00. Pentru mai multe detalii, accesaţi platforma: https://vaccinare-covid.gov.ro/.
Etapa a doua de vaccinare va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domeniile cheie, esenţiale.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările