De ce plâng câinii. Explicaţiile unui celebru specialist în comportament canin

De ce plâng câinii. Explicaţiile unui celebru specialist în comportament canin

Lacrimile câinelui pot indica o problemă ochulară FOTO Arhivă

Câinii sunt animale sensibile şi empatice. Când suntem fericiţi, ne sunt alături, dând din coadă şi împărtăşindu-ne starea, iar la momente de tristeţe suferă împreună cu noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi, dacă în cazul stăpânului, emoţiile puternice pot declanşa plânsul, nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul patrupezilor. Specialiştii au stabilit că deşi câinii lăcrimează, nu o fac pe fond emoţional, ci din cauza unor probleme care necesită o vizită la medicul veterinar.

Iată câteva dintre aceste probleme, conform lui Cesar Millan, celebrul dresor şi specialist în comportament canin:

Alergii
Aşa cum se întâmplă şi în cazul oamenilor, în cazul alergiilor oculare, ochiul lăcrimează abundent. Prietenii noştri patrupezi pot fi alergici la o serie de lucruri, de la polen şi praf, la fum ori alimente. Din cauza excesului de secreţie lacrimală, lacrimile se scurg de-a lungul feţei, cauzând o pată ruginie, uşor de observat în special la câinii cu blana deschisă la culoare.

Canale lacrimale blocate
În cazul obturării canalelor lacrimale ale patrupedului, lacrimile încep să curgă din ochii acestuia. Acespre proces se numeşte epifora; vei şti că animăluţul tău se confruntă cu o astfel de problemă dacă zona din jurul ochilor este umedă.

Infecţii
Dacă în loc să fie limpezi, lacrimile câinelui sunt gălbui ori vâscoase, poate fi un semn că animalul se confruntă cu o infecţie a ochilor. În acest caz, este obligatoriu să faceţi o vizită la cabinetul veterinar pentru tratament adecvat.

Leziuni oculare
O joacă mai agresivă cu un alt câine ori cu o pisică, poate provoca lezarea epiteliului corneean. Corneea poate fi zgâriată sau tăiată prin contactul cu praful, nisipul ori aşchiile de lemn.

Citiţi şi:

Care sunt cele mai potrivite rase de câine pentru o familie. Lista celebrului dresor Cesar Millan

Cei mai simpatici câini de buzunar. Ce rasă interacţionează cel mai bine cu copiii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările