De ce să nu arunci cotoarele ardeilor. Reţeta inedită a unui bucătar sălăjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tocăniţă cu cotoare de ardei FOTO Mircea Groza
Tocăniţă cu cotoare de ardei FOTO Mircea Groza

Pentru gospodinele care au pus pe iarnă ardei, Mircea Groza, cunoscutul bucătar sălăjean, vine cu o reţetă interesantă pentru pregătirea căreia puteţi folosi cotoarele rămase după tăiere.

Ingrediente necesare pentru această reţetă sunt: cotoare de ardei, carne de porc sau de pui, o roşie, trei-patru cartofi, un morcov, o ceapă, sare, piper, frunze de pătrunjel.

Cotoarele ardeilor trebuie curăţate foarte bine de seminţe, apoi li se taie codiţele, bucăţile rămase tăindu-se în sferturi, explică gastronomul sălăjean Mircea Groza. Se curăţă cartofii, se taie în cuburi potrivite şi se pun la fiert în apă rece cu sare.

Carnea - de porc ori de pui - se taie bucăţi, care se călesc în untură, având grijă să nu se ardă. Adăugăm o ceapă tăiată mărunt şi un morcov rondele, amestecăm bine şi după ce tragem oala de pe foc, completăm cu o lingură generoasă de boia dulce. Continuăm să amestecăm, după care punem în vas apa fierbinte în care s-au fiert cartofii şi dăm din nou la foc. Lăsăm să fiarbă până ce carnea este aproape gătită, adăugăm cotoarele ardeilor, o roşie tăiată mărunt şi amestecăm iar. La final, punem cartofii fierţi, potrivim gustul cu sare şi piper. Servim cu frunze proaspete de pătrunjel.

Poftă bună!

tocana ardei

Mai puteţi citi:

Ciorbă de roşii ca-n Sălaj. Care este ingredientul care îi dă savoare

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite