De ce să nu arunci cotoarele ardeilor. Reţeta inedită a unui bucătar sălăjean
0Pentru gospodinele care au pus pe iarnă ardei, Mircea Groza, cunoscutul bucătar sălăjean, vine cu o reţetă interesantă pentru pregătirea căreia puteţi folosi cotoarele rămase după tăiere.
Ingrediente necesare pentru această reţetă sunt: cotoare de ardei, carne de porc sau de pui, o roşie, trei-patru cartofi, un morcov, o ceapă, sare, piper, frunze de pătrunjel.
Cotoarele ardeilor trebuie curăţate foarte bine de seminţe, apoi li se taie codiţele, bucăţile rămase tăindu-se în sferturi, explică gastronomul sălăjean Mircea Groza. Se curăţă cartofii, se taie în cuburi potrivite şi se pun la fiert în apă rece cu sare.
Carnea - de porc ori de pui - se taie bucăţi, care se călesc în untură, având grijă să nu se ardă. Adăugăm o ceapă tăiată mărunt şi un morcov rondele, amestecăm bine şi după ce tragem oala de pe foc, completăm cu o lingură generoasă de boia dulce. Continuăm să amestecăm, după care punem în vas apa fierbinte în care s-au fiert cartofii şi dăm din nou la foc. Lăsăm să fiarbă până ce carnea este aproape gătită, adăugăm cotoarele ardeilor, o roşie tăiată mărunt şi amestecăm iar. La final, punem cartofii fierţi, potrivim gustul cu sare şi piper. Servim cu frunze proaspete de pătrunjel.
Poftă bună!
Mai puteţi citi:
Ciorbă de roşii ca-n Sălaj. Care este ingredientul care îi dă savoare
Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci