De crede PDL Sălaj că protestează oftalmologii din Zalău: "S-au speriat de concurenţă"

De crede PDL Sălaj că protestează oftalmologii din Zalău:

Ultimul protest a avut loc marţi FOTO Arhivă

După de mai mulţi oftalmologi şi optometricieni din Zalău au protestat public şi au trimis şi note de protest la mai multe instituţii, revoltaţi că firme din alte judeţe vin în Sălaj cu optica mobilă şi îi "păcălesc" pe sălăjeni cu oferte mincinoase, PDL Sălaj vine şi ia partea firmelor respective.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reacţia PDL vine după ce Organizaţia de Femei a PDL Sălaj a apelat săptămâna trecută, la serviciile unei astfel de firme pentru o campanie naţională numită "Din grijă pentru ochii tăi". De altfel, campania a fost şi cea care a declanşat protestul specialiştilor din Zalău, care s-au adunat vinerea trecută în faţa sediului PDL, unde se dădeau ultimele consultaţii şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă.
Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Mona Pănican, susţine că firma parteneră, în acest caz SC Lent Optik SRL, a fost verificată înainte de a fi chemată în Sălaj pentru a oferi, în cadrul campaniei, consultaţii oftalmologice gratuite pentru peste 500 de persoane din Zalău, Jibou şi Hida şi că Sălajul este singurul judeţ unde au fost astfel de probleme.


"În cadrul Organizaţiei de Femei a PDL există o practică prin care un proiect sau o campanie de succes iniţiată la nivelul unui judeţ este aplicată în cât mai multe judeţe din ţara. Acesta este şi cazul campaniei ,,Din grijă pentru ochii tăi”, care a fost deja implementată în judeţele Satu Mare şi Maramureş. Bineînţeles că în prealabil ne-am informat asupra activităţii firmei partenere,  S.C Lent Optik S.R.L, despre autorizaţia de funcţionare şi toate celelalte documente care atestau legalitatea firmei şi a serviciilor oferite de către aceasta. Cum totul a fost în regulă OFPDL Sălaj a lansat campania şi în judeţul nostru. În nici unul dintre cele două judeţe în care s-a derulat campania, nu a fost semnalată vreo problemă, dimpotrivă, demersul a fost salutat de către cetăţeni", spune Mona Pănican.


"S-au speriat de concurenţă"


Preşedinta organizaţiei de femei a PDL spune că protestatarii nu şi-ar face griji pentru pacienţi, că nu ar fi trataţi bine de aceste firme, ci ar fi îngrijoraţi că le-ar putea fi afectate afacerile. "Nu ştim dacă doar pentru că au văzut portocaliu în faţa ochilor, sau pentru că s-au speriat de concurenţă, o mână de oameni au încercat sabotarea acestei campanii. Încă nu putem înţelege de ce medicii din Zalău nu au desfăşurat asemenea campanii ȋn care să ofere gratuitate sau o reducere cȃt de mică pentru persoanele care nu ȋşi permit costurile mari ale consultaţiilor oftalmologice ale cabinetelor din Zalău. Iar ca pacienţi, cred că avem libertatea de a ne alege medicul şi firma care o dorim pentru a fi consultaţi.Teama de concurenţă nu ar trebui să existe ȋntr-o societate democratică, concurenţa ar trebui să fie un factor de progres şi calitate", este de părere democrat-liberala.


Reamintim că protestele oftalmologilor au continuat şi săptămâna aceasta, când ei s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău, unde o altă firmă închiriase spaţiu în acelaşi scop: să ofere consultaţii gratuite "pentru ochelari". Protestatarii susţin că firmele respective nu vin în Sălaj cu oftalmologi şi că personalul care oferă consultaţiile, nefiind medici pot face mai mult rău decât bine pacienţilor. În plus - susţin aceştia, chiar dacă oferă consultaţii gratuite, ei îşi recuperează banii din preţul mult mai mare fixat pentru lentilele pe care le prescriu şi le vând pacienţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările