Daniela Aciu – fata din Zalău cu cele mai lungi picioare din România

Ştiri pe aceeaşi temă

Participantă la concursuri de frumuseţe de la 16 ani, Daniela Aciu a fost declarată, în luna martie a acestui an, „românca ce are cele mai lungi picioare”. Proaspăt absolventă de liceu, modelul din Zalău vrea să plece la Bucureşti, pentru a-şi continua meseria, dar şi pentru studii de marketing şi politice.


Are numai 19 ani, însă a devenit deja un nume recunoscut în lumea modellingului românesc. De patru ani, Daniela Aciu participă la concursuri de frumuseţe, fiind admirată pentru dimensiunile ei de invidiat, 90 – 63 – 90, la o înălţime de 1,88 metri, dar mai ales pentru picioarele ei, considerate a fi cele mai lungi din România. „În urma unui concurs de la Radio 21, din luna martie a acestui an, ziariştii unui cotidian central au descoperit că am cele mai lungi picioare din România. Astfel, am depăşit-o cu un centimetru pe Roxana Ciuhulescu. Picioarele ei au «doar» 1,22 metri”, explică Daniela.


De la Zalău la Macao


Din 2006 şi până astăzi, modelul din Zalău s-a plimbat prin mai toată lumea, în „interes de serviciu”. Aleasă colaboratoare de Fashion TV, Daniela Aciu a fost prezentă la Festivalul de la Cannes, din 2007, la finala Campionatului European de Fotbal, din 2008, la cursa de Formula 1 din Monte Carlo, dar şi în destinaţii exotice precum Vietnam, Macao sau Hong Kong, pentru şedinţe foto sau filmări.


„În câteva săptămâni urmează să plec pentru câteva luni în Indonezia. Am primit un contract bun din partea unei agenţii şi cred că voi rămâne acolo până la începutul lunii octombrie”, mai spune fata cu cele mai lungi picioare din România.


„N-aş poza dezbrăcată”


 Manechinul spune că n-ar poza nud, pentru că i-ar fi ruşine de părinţii ei şi că pornografia care apare la tot pasul prin revistele româneşti contravine principiilor în care a fost crescută. Daniela recunoaşte, însă, că ar putea să-şi schimbe opiniile cu timpul, şi că modul de gândire şi comportamentul sunt total diferite în Bucureşti, faţă de Zalău.


Oraşul natal pare a fi un capitol închis pentru Daniela. Cu puţin timp în urmă, a aflat că şi-a luat examenele de bacalaureat cu media 9.38, iar în curând se va înscrie la cursurile unei facultăţi din Bucureşti. „Nu mă văd trăind în Zalău. Voi pleca la Bucureşti pentru studii de management şi marketing şi cred că mă voi înscrie şi la ştiinţe politice“, explică Daniela Aciu, adăugând că, în Capitală îi va fi mai simplu şi din punctul de vedere al profesiei, fiind aproape de agenţii şi de casele de modă.

Ce-i place ?Să călătorească, să vadă locuri interesante şi să cunoască oameni noi. Prima pasiune a Danielei a fost sportul, practicând „foarte serios”, vreme de trei ani, atletismul, iar până la 14 ani, handbalul, sub îndrumarea Elenei Tadici, soţia celebrului antrenor. Chiar dacă nu mai face sport de perfomanţă, sportul ocupă ore bune din agenda ei.

Ce nu-i place ?Spune că nu-i place minciuna şi să stea degeaba. Se declară alergică la prostie şi la oamenii limitaţi. „Tot timpul simt nevoia să comunic, să fac şi să aflu lucruri noi. De aceea nu-mi place să stau de vorbă cu indivizi care nu au nimic special, sau care nu sunt capabili decât de conversaţii banale”, afirmă modelul din Zalău.

Întrebări şi răspunsuri


De ce ai ales modellingul în detrimentul sportului?„Echipa de junioare la care am jucat s-a desfiinţat. Şi, deşi i-am promis doamnei antrenoare că nu voi face modelling, am ajuns pe podium în foarte scurt timp. Eram la mare, în vara lui 2006, când am fost aleasă de pe plajă pentru a participa la concursul Miss Litoral. Am participat şi am luat premiul special al juriului”.


Cum e privită fata cu cele mai lungi picioare în Zalău?„Am simţit întotdeauna o anumită invidie din partea foştilor colegi de liceu. Erau invidioşi că eu mă plimbam prin toată lumea, dar făceam faţă cu brio şi la şcoală. Pe de altă parte, am avut de luptat şi cu prejudecăţile unor dascăli, care privesc total negativ meseria de model. Poate pentru că nu o înţeleg”, crede Daniela.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: