Curtea de Apel Cluj a amânat să se pronunţe dacă a fost sau nu discriminare etnică la Pericei

Curtea de Apel Cluj a amânat să se pronunţe dacă a fost sau nu discriminare etnică la Pericei

Magistraţii au amânat cauza pentru 5 aprilie

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au dat un nou termen în procesul deschis în contencios administrativ de Florian Mocan, sălăjeanul care cere instanţei anularea hotărârii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care s-a stabilit că impunerea cunoaşterii de către candidaţii de la concursul pentru postul de secretar al comunei Pericei a limbii maghiare (scris şi vorbit) nu este discriminatorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sălăjeanul Florian Mocan, respins la concursul pentru postul de secretar al comunei Pericei pentru că nu a ştiut să traducă, în scris, un text din limba română în limba maghiară, mai are de aşteptat până să afle ce rsăuns îi dă instanţa la cererea sa de anulare a hotărârii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, hotărâre care a stabilit că, de fapt, organizatorii concursului nu au discriminat pe nimeni impunând condiţia de cunoaştere a limbii maghiare, inclusiv în scris. La Curtea de Apel Cluj s-a judecat ieri, 15 martie, primul termen în procesul de contencios administrativ, iar magistraţii au decis să amâne cauza - "pentru comunicare şi studiul actelor" - până în 5 aprilie.

Reamintim că aceeaşi instanţă - Curtea de Apel Cluj - i-a dat sălăjeanului câştig de cauză în procesul în care acesta cerea anularea concursului respectiv. Decizia, pronunţată în 23 noiembrie 2011, a fost atacată, însă, cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (care a organizat concursul) şi de Primăria Pericei, primul termen fiind programat pentru data de 1 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările