Curse suplimentare pentru navetiştii sălăjeni

Odată cu începerea anului şcolar, Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat modificarea graficului de transport public de persoane pe patru rute ale judeţului, astfel încât profesorii navetişti să poată ajunge la timp la ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

În scopul eficientizării transportului şi pentru a asigura sosirea la timp în Stârciu a celor şase cadre didactice care fac naveta din Zalău, operatorul de transport public de persoane pe traseul Zalău – Hurez, a solicitat modificarea graficului de circulaţie pentru prima şi ultima cursă din zi.   Astfel, prima cursă va pleca din Zalău la ora 7.25 cu sosirea la Hurez la 8.25, iar ultima va porni din Hurez la ora 21.30 şi va sosi în Zalău la ora 22.20
Pe ruta Şimleu Silvaniei Zalău circulă în prezent trei curse, dar care se dovedesc insuficiente raportat la numărul de călători care circulă pe traseul menţionat. În consecinţă, s-a propus suplimentarea numărului de curse şi graficului de circulaţie.

O altă modificare vizează traseul Zalău - Sîg – Tusa unde operează un singur transportator cu singură cursă. Consilierii judeţeni au propus mărirea numărului de curse la trei, păstrarea capetelor de traseu şi eliminarea staţiilor Meseşeni şi Aghireş şi introducerea, în locul lor, a staţiilor Vîrşolţ şi Hereclean. Similar, s-a propus mărirea numărului de curse la trei pentru tarseul Zalău - Gălpâia.

Măsura va conduce la eficientizarea transportului pentru navetiştii care lucrează în zona industrială, se arată în expunerea de motive la Hotărârea de Consiliu Judeţean privind modificarea programului de transport public de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările