Cum speră un primar să desfiinţeze fondul clasei. „Părinţii nu trebuie să se ocupe de zugrăvit săli de clasă”

Cum speră un primar să desfiinţeze fondul clasei. „Părinţii nu trebuie să se ocupe de zugrăvit săli de clasă”

Ionel Ciunt vrea să elimine fondul clasei din şcoli FOTO Andreea Vilcovschi

Primarul dezaprobă practica strângerii de bani pentru fondul clasei şi consideră că părinţii nu trebuie să suporte contravaloarea consumabilelor de care au nevoie elevii la şcoală.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, face un apel către directorii unităţilor de învăţământ din oraş să nu pretindă părinţilor să strângă bani pentru fondul clasei. Edilul a ţinut să sublinieze că de la bugetul local au fost alocate sume suficiente pentru a acoperi necesarul elevilor pentru întregul an şcolar 2019-2020.

"A existat în unităţile de învăţământ obiceiul de a se aduna, la începutul anului, fondul clasei, pentru a putea fi cumparate tot felul de lucruri, consumabile, în special. Ne-am dori ca părinţii să se ocupe de problemele lor de serviciu şi de altele pe care le au, şi nu de zugrăvit săli de clasă şi de a strânge bani pentru a achiziţiona consumabile pentru clasă. De aceea am luat decizia ca din bugetul local să alocăm 100 de lei/elev/an şcolar. Fac un apel către directori să înţeleagă că această sumă este suficientă pentru nevoile pe care le au copiii pentru rechizite", a spus primarul.

Acesta a mai precizat să sumele respective pot fi folosite nu doar pentru achiziţionarea de consumabile, ci şi de calculatoare ori copiatoare, în funcţie de nevoile fiecărei clase în parte.
Pentru anul şcolar 2019-2020, municipalitatea a alocat în această direcţie aproape 1,3 milioane de lei, cu 200.000 de lei mai mult decât în 2018-2019.

Citiţi şi:

Zalăul va avea autobuze electrice. Când vor fi puse în circulaţie primele mijloace de transport

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: