Cum şi-a bătut joc o copilă de 14 ani de 35 de poliţişti. Procuror: „Traversăm o perioadă de plictiseală maximă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobilizare uriaşă de forţe pentru o glumă proastă FOTO Arhivă
Mobilizare uriaşă de forţe pentru o glumă proastă FOTO Arhivă

35 de poliţişti de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică şi Circulaţie au căutat-o pe copilă o noapte întreagă.

Un apel făcut la 112 în 23 martie, în jurul orei 19, a pus pe jar întregul Inspectorat de Poliţie Judeţean Sălaj. O copilă de 14 ani anunţa, cu o voce şoptită şi extrem de speriată, că este sechestrată de un bărbat necunoscut, într-un spaţiu de pe strada Fabricii din Zalău şi cerea cu disperare să fie salvată. După ce a închis, nu a mai putut fi contactată.

A urmat o mobilizare impresionantă de forţe. Nu mai puţin de 35 de poliţişti de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică şi Rutieră, cu nouă autospeciale, dar şi un procuror au intervenit pe strada respectivă, efectuând căutări până în zorii zilei. A doua zi, apelanta a fost găsită teafără, plimbându-se pe stradă cu iubitul ei în vârstă de 20 de ani. Ea le-a mărturisit poliţiştilor totul a fost o farsă şi că sunat la 112 de pe telefonul prietenului său.

Pentru că a apelat abuziv la 112, adolescenta a primit o amendă de 500 lei, iar pentru că nu a solicitat eliberarea actului de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani a fost sancţionată cu încă 40 de lei.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiş, s-a arărat revoltat de situaţia creată, cu atât mai mult cu cât în perioada în care adolescenta făcea glume la numărul unic de urgenţă, poliţiştii şi procurorii erau în alertă pentru a găsit un individ periculos ce a comis o tentativă de omor în Zalău, după care a fugit.
"Totul s-a desfăşurat pe modelul cazului de la Caracal, apelanta şoptea speriată la telefon, cerand disperată ajutorul nostru. Ne-a spus că nu mai poate, că a fost sechestrată de un domn pe care nu îl cunoaşte. S-au mobilizat zeci de poliţişti pentru a o găsi, care au luat strada respectivă casă cu casă, au mers din poată în poartă. Traversăm o perioadă de plictiseală maximă, în care unora le vin tot felul de idei şi îşi cauta diferite ocupaţii pentru a-şi umple timpul. Vrem să descurajăm astfel de practici, cu atât mai mult cu cât chiar de lucrat în cazuri serioase. Poliţiştii care au intervenit au fost scoşi din uz o noapte întreagă, în condiţiile în acea perioadă eram în celui care a comis o tentativă de omor la finele săptămânii trecute", a subliniat prim-procurorul.

Mai puteţi citi:

O mamă a sunat la 112 să anunţe că i-a fost răpită fiica. De ce au amendat-o poliţiştii cu 1.000 de lei

Adolescentă răpită de fostul prieten din casa părinţilor. Clipele de groază prin care a trecut tânăra de 16 ani

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite