Cum a scăpat de închisoare un fost primar PSD-ist. Faptele pentru care prima instanţă l-a trimis după gratii

Cum a scăpat de închisoare un fost primar PSD-ist. Faptele pentru care prima instanţă l-a trimis după gratii

Eugen Bălănean a fost demis în urma unei condamnări pentru conflict de interese FOTO Adevărul

Procurorii au primit o lovitură într-un dosar celebru de corupţie, după un proces care s-a întins pe parcursul a doi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat în primăvara acestui an, de prima instanţă, la 2 ani de detenţie, într-un dosar de corupţie în care era acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, Eugen Bălănean, fost primar al oraşului Jibou, a fost achitat de Curtea de Apel Cluj. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în această săptămână, magistraţii clujeni invocând un articol din Codul de Procedură Penală conform căruia "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Fost primar în Jibou între 2008 şi 2015, Eugen Bălănean fusese trimis în judecată pe motiv că perioada iulie 2011-octombrie 2014, în care a deţinut şi funcţia de primar, s-a comportat ca administrator de fapt al unei societăţi comerciale, la care era şi asociat, având specimen de semnătură pentru a efectua operaţiuni bancare, a derulat operaţiuni bancare, a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia deţinută, deşi îi era interzis acest lucru. În acest fel, susţin anchetatorii, el a încercat să obţină foloase necuvenite pentru sine şi pentru societate.

Bălănean mai are pe rolul Curţii de Apel Cluj un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice si purtare abuzivă, pentru care prima instanţă l-a condamnat la 1 an si 10 zile de inchisoare cu suspendare.

Candidat din parte PSD, Eugen Bălănean a fost ales primar în 2008, după ce în mandatul anterior ocupase fotoliul de viceprimar. Şapte ani mai târziu, el a fost demis prin ordin de prefect în mai 2015, ca urmare a condamnării definitive de un an cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că a atribuit contractele de furnizare a cornurilor pentru elevi unei brutării din oraş la care fiul său era acţionar.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările