Cum a scăpat de arest un tânăr care şi-a măcelărit tatăl cu securea

Cum a scăpat de arest un tânăr care şi-a măcelărit tatăl cu securea

Tânărul s-a năpustit asupra tatălui care dormea

Criminalul, un tânăr de 33 de ani, a fost arestat la începutul lunii august, la o zi după ce şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de secure.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii august, o crimă odioasă oripila comunitatea dintr-un sat sălăjean. Liviu Florin Buciu, un bărbat de 33 ani din comuna Bănişor, şi-a ucis tatăl cu sânge rece, cu mai multe lovituri de secure. În noaptea de 4 spre 5 august, tânărul, care avea antecedente psihiatrice, a pătruns în camera în care tatăl său dormea şi l-a lovit cu securea în zona capului şi peste corp, până când l-a lăsat fără suflare.

Arestat în ziua următoare, Buciu a stat în spatele gratiilor până în urmă cu câteva zile, când, la propunerea procurorilor care au instrumentat dosarul, magistraţii Tribunalului Sălaj au revocat măsura arestării prevenive şi a dispus internarea medicală provizorie a inculpatului la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca "până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii", potrivit minutei instanţei.

Decizia instanţei vine în contextul în care sălăjeanul a fost supus unei expertize medico-legală psihiatrică care a concluzionat că bărbatul nu are discernământ, ceea ce înseamnă că ucigaşul a scăpat de răspunderea penală pentru fapta sa.

Soluţia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare.

Mai puteţi citi:

În judeţul Sălaj a fost înregistrată o singură crimă în anul 2016. Ucigaşul, un dependent de jocurile de noroc

Crimă oribilă: o femeie cu probleme psihice şi-a ucis propria mamă cu lovituri de satâr

citeste totul despre: