Cum se prepară cel mai gustos şi simplu papricaş de pui. Reţeta cu ingrediente puţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presăraţi deasupra pătrunjel verde FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Presăraţi deasupra pătrunjel verde FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Papricaşul de pui cu paste este un fel de mâncare potrivit atât pentru masa de prânz, cât şi pentru o cină săţioasă.

Pentru a pregăti un papricaş de pui foarte gustos nu aveţi nevoie decât de câteva ingrediente, spune celebru gastronom sălăjean Mircea Groza.

Curăţaţi trei-patru cepe, tocaţi-le, apoi căliţi-le într-o cratiţă în care aţi adăugat o lingură generoasă de untură. Puneţi un praf de sare, apoi amestecaţi. Când ceapa a devenit sticloasă, puneţi bucăţile de carne de pui şi prăjiţi-le pe toate părţile.

Pentru un plus de gust şi aromă, dar şi pentru a da culoare preparatului, adăugaţi o lingură cu vârf de boia, amestecaţi rapid apoi completaţi cu apă caldă cât să acopere carnea. Săraţi după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

papricas de pui cu paste foto mircea groza

Între timp, fierbeţi separat, în apă cu sare, pastele. Strecuraţi-le când sunt gata, apoi serviţi-le împreună cu papricaşul de pui, presărând deasupra pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Reţetă simplă din Ardeal. Cum se face ca la carte mâncarea de hribi cu usturoi şi pătrunjel

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite