Cum se pregătesc şcolile de reluarea cursurilor. „Ca în filmele americane: fără festivitate, fără părinţi, fără flori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea cea mai mare este pe umerii directorilor, care trebuie să decidă, în funcţie de resursele de care dispun, cum începe noul an şcoalar, astfel încât elevii şi profesorii să fie în siguranţă.

Deşi mai sunt doar câteva zile până când clopoţelul va vesti startul unui nou an şcolar, puţine sunt unităţile de învăţământ din municipiul Zalău care au stabilit în ce condiţii începe şcoala şi
cum se vor desfăşura cursurile.

Una dintre acestea este Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău, care a anunţat că pentru clasele pregătitoare, a V-a şi a VII-a prima zi de şcoală începe la ora 9. Clasele I, a II-a, a VI-a şi a VIII-a sunt programate la 9.30, iar a III-a şi a IV-a, la 9.45.

"Nu se organizează festivitate de deschidere a anului şcolar, Vă rugăm să respectaţi ora de intrare în şcoală şi căile de acces stabilite. Elevii claselor pregătitoare vor fi însoţiţi de un singur părinte, la restul claselor vă rugăm să lăsaţi copiii singuri în sălile de clasă. Vă rugăm să nu aduceţi flori. Ştim că ne preţuiţi şi fără aceste buchete", este mesajul pe care directorul Mona Pănican l-a transmis părinţilor pe reţelele de socializare.

Nici la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău nu va avea loc vreo festivitate şi că se va merge pe modelul promovat în filmele americane. Mai mult, direcţiunea a precizat că părinţii nu vor avea acces în curte în prima zi de şcoală.
"Elevii sunt rugaţi să respecte programarea de mai jos şi căile de acces stabilite pentru fiecare clădire! Ştim că ne preţuiţi, dar vă rugăm să nu aduceţi flori! Ca în filmele americane: fără festivitate, fără părinţi, fără flori! Se vor ţine ore de dirigenţie până la ora 12:00", a menţionat directorul CNS, Florin Morar. Potrivit acestuia, clasele a V-a şi a VI-a vin în prima zi de şcoală la ora 8.30, colegii din a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, la ora 9, cei din a X-a, a XI-a şi a XII-a, la 9.30.

Vă mai recomandăm:

Clasa care a excelat la Evaluarea Naţională: patru elevi de 10 pe linie şi o medie de 9,45

FOTO VIDEO Cum se desfăşoară orele de pregătire pentru examenele naţionale. „Fiecare elev stă la şcoală trei ore“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite