Cum se pregătesc delicioasele coşuleţe cu dulceaţă şi nuci. Reţeta moştenită de la bunica de către o gospodină din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşuleţele cu dulceaţă şi nuci sunt un desert deosebit de gustos şi uşor de pregătit. Reţeta este oferită cititorilor „Adevărul“ de către Ligia Alexandra Bodea, o tânără sălăjeancă pasionată de păstrarea şi promovarea tradiţiilor rurale.

A moştenit reţeta acestui preparat dulce şi delicios de la bunica ei. În zona ei natală, pe Valea Barcăului, în judeţul Sălaj, gospodinele folosesc pentru umplutură “mierea de prune”, adică gemul de prune, însă în lipsă, poate fi înlocuită cu orice fel de dulceaţă.

Pentru aluat este nevoie de o cană de unt de bivoliţă, patru căni de făină, patru gălbenuşuri frecate cu o cană de zahar, patru linguri de lapte, şi o lingură de de bicarbonat. Se frământă un aluat elastic care se lasă să crească la loc călduţ. Pentru umplutură se amestecă trei căni de nuca măcinată şi o cană cu miere de prune.

Se formează biluţe din aluat, cu care se tapetează pereţii formelor de copt, unse în prealabil cu puţin ulei sau unt. Se umplu cu amestecul de nucă şi dulceaţă, după care se coc în cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Opţional pot fi pudrate cu zahăr.

Vă mai recomandăm:

Cum pregătim poamele uscate, delicatesa dulce a iernii - o reţetă simplă, păstrată de la bunici

Secretele preparării silvoiţei. Cum făceau bunicii produsul tradiţional din prune bistriţe, o delicatesă puţin promovată

VIDEO Delicii din bucătăria bunicii. Cum pregătim moşocoarnele cu brânză dulce

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite