Cum poţi evita cozile interminabile de la Paşapoarte. Aplicaţia care îţi arată în timp real statusul cererii

Cum poţi evita cozile interminabile de la Paşapoarte. Aplicaţia care îţi arată în timp real statusul cererii

În doar o lună, numărul cererilor a crescut cu 33 de procente FOTO Andreea Vilcovschi

Numărul cererilor e eliberare paşapoartelor a crescut cu aproape 33 de procente în luna iulie, faţă de iunie, în judeţul Sălaj.

În contextul creşterii numărului de persoane care solicită diverse tipuri de servicii la ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, Instituţia Prefectului a transmis o informare prin care reaminteşte cetăţenilor că este operaţională platforma pentru programarea online a solicitanţilor de paşapoarte simple (indiferent de tip), disponibilă la adresa www.epasapoarte.ro. Cei care vor apela la această platformă îşi pot gestiona mai bine timpul personal alocat pentru obţinerea documentelor de călătorie.

Reprezentanţii Prefecturii mai precizează că Direcţia Generală de Paşapoarte a dezvoltat o aplicaţie on-line prin care se oferă posibilitatea verificării în timp real a statusului cererii de emitere a unui paşaport electronic.

Link-ul este disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro., precum şi pe site-ul Instituţiei Prefectului Sălaj, secţiunea Paşapoarte – programare online, criteriile de căutare fiind numărul de cerere sau ultimele nouă cifre din CNP şi data depunerii cererii.

În luna iulie, SPCEEPS Sălaj a preluat 2.328 cereri de eliberare a paşapoartelor, cu aproape 33% mai multe decât în luna precedentă, când au fost preluate 1.751 cereri. În ceea ce priveşte, cererile aprobate în iulie, numărul acestora a fost de 2.628, faţă de 1.686 în luna iunie.

În prezent, preluarea cererilor se face, la sediul din Zalău, la două ghişee, unul din ele fiind rezervat programărilor on-line. La un al treilea ghişeu se realizează eliberarea paşapoartelor. Ghişeele funcţionează luni, între orele 8.30-18.30 şi marţi-vineri, între orele 8.30-16.30. Activitatea la punctul de lucru din Şimleu Silvaniei este suspendată până în 31 octombrie 2019.
În zilele de 15 şi 16 august SPCEEPS Sălaj nu va avea program de lucru cu publicul. 

Plata taxelor pentru eliberarea paşapoartelor se poate face la unităţile CEC Bank sau Trezorerie, dar şi la Poşta Română, on-line sau prin virament bancar, cu ordin de plată. Paşapoartele pot fi primite la adresa de domiciliu, prin curier sau pot fi ridicate de la sediile SPCEEPS din reşedinţele de judeţ sau de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Vă mai recomandăm:

Peste 24 milioane de lei pentru reabilitarea Prefecturii. Ce lucrări sunt prevăzute şi când vor începe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările