Cum se face mâncarea de carne de viţel cu găluşte. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios

Cum se face mâncarea de carne de viţel cu găluşte. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios

Mâncare cu carne de viţel şi găluşte FOTO Facebook.com/Mircea Groza

În funcţie de consistenţa pe care o alegeţi, acest preparat poate fi servit atât pe post de ciorbă, cât şi ca tocăniţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a pregăti acest fel de mâncare puteţi folosi orice fel de carne, însă pentru un gust deosebit, gastronomul sălăjean Mircea Groza, cel care a cules reţeta de prin satele Sălajului, recomandă carnea de viţel.

Alegeţi o bucată de carne macră, ceapă în aceeaşi cantitate cu carnea, ardei, morcov, rădăcină de pătrunjel şi de ţelină, o roşie sau bulion, untură, cimbru, boia dulce, sare, un ou, făină albă.

Tăiaţi carnea cubuleţe, rumeniţi-le bine pe toate părţile, într-o cratiţă cu untură, apoi adăugaţi cimbrul, ceapa tocată şi puţină sare. Lăsaţi să se călească, după care presăraţi o lingură cu boia şi imediat după, apă caldă cât să acopere carnea. După aproximativ o oră şi jumătate în care carnea a fiert la foc molcom şi aţi completat cu apă caldă, adăugaţi ardeiul şi rădăcinoasele tocate, iar după ce şi acestea s-au gătit, roşia dată pe răzătoarea mare sau bulionul.

Între timp, pregătiţi găluştele - numite "piţigăi" în satele sălăjene - dintr-un aluat de textura celui pentru tăiţei, obţinut dintr-un ou şi făină. Rupeţi cu degetele bucăţele de dimensiunea dorită şi adugaţi-i în mâncare; când se ridică la suprafaţă înseamnă că s-au fiert.
Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Reţeta inedită de varză umplută cu carne. Cum faci preparatul spectaculos cu care îţi vei impresiona invitaţii

Cea mai gustoasă ciorbă cu carne de viţel. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un preparat plin de savoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările