Cum a fost scutit de carantină un bărbat care a fentat izolarea. Explicaţiile absurde venite de la autorităţi

Cum a fost scutit de carantină un bărbat care a fentat izolarea. Explicaţiile absurde venite de la autorităţi

Bărbatul a fost plimbat până la Zalău şi înapoi FOTO Arhivă

Deşi Ordonanţa Militară nr. 4 prevede că persoanele care părăsesc izolarea la domiciliu vor fi băgate 14 zile în carantină, pe cheltuiala lor, bărbatul a scăpat doar cu amenda minimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sătul de stat în izolare, un bărbat de 46 de ani din Şimleu Silvaniei s-a deplasat în cursul zilei de miercuri, 1 aprilie, la medicul de familie şi a făcut presiuni asupra acestuia pentru a-i fi eliberată adeverinţa pentru ieşire din izolare.

El fusese izolat la domiciliu, printr-o dispoziţie a Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, pentru perioada 19 martie-1 aprilie. Deşi perioada pe care trebuie să o petreacă închis în casă expira la miezul nopţii, bărbatul nu a mai avut răbdare şi s-a dus la medicul de familie.

La plecare din cabinet, a avut parte, însă, de o surpriză, fiind legitimat de către oamenii legii. Aceştia i-a aplicat o amenda minimă de 2.000 de lei, pentru că nu a respectat izolarea la domiciliu, şi a fost transportat la Zalău, pentru a fi plasat în carantină, aşa cum prevede Ordonanţa Militară nr. 4.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj au decis, însă, să nu ţină cont de aceste prevederi legale şi l-au trimis pe bărbat înapoi acasă, pentru a nu ţine ocupat pentru două săptămâni un loc dintr-un centru de carantină. Şimleuanul a scăpat doar cu amendă şi cu obligaţia de a rămâne în izolare până la finalul zilei de 1 aprilie.

Urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Sălaj să verifice şi circumstanţele în care medicul de familie i-a acordat bărbatului adeverinţa pentru ieşire din autoizolare şi să ia măsurile care se impun, au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai puteţi citi:

Cum a fost închis un Centru de Sănătate Mintală, din cauza unui poliţist. Explicaţiile oficialilor DSP

Două spitale din Sălaj, unităţi suport pentru pacienţii cu coronavirus. În timp ce autorităţile tac, angajaţii cer donaţii pentru echipamente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: