Cum faci o mâncare rapidă, de primăvară. Reţeta simplă a ciorbei de măcriş cu găluşte

Cum faci o mâncare rapidă, de primăvară. Reţeta simplă a ciorbei de măcriş cu găluşte

Dregeţi ciorba cu smântână FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Măcrişul are beneficii pentru digestie, reglează tensiune arterială şi întăreşte sistemul imunitar. El poate fi consumat fie crud, în salate, fie în diferite mâncăruri. Ciorba este una dintre ele.

Gastronomul Mircea Groza recomanda ca în această perioadă să profităm de verdeţurile care umplu tarabele sau pe care le putem culege singuri. Tot el ne oferă reţeta unui preparat preluat de gospodinele sălăjene din bucătăria ungurească, un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos, care ne permite să savurăm din plin aroma specială a măcrişului.

Ingrediente necesare pentru ciorba de măcriş (2 litri): o farfurie plină de macriş, o ceapă, un fir de usturoi verde, un pahar de smântână grasă, un ou, făină, sare.

Mod de preparare: Tăiaţi ceapa mărunt, căliţi-o în puţin ulei, apoi adăugaţi o linguriţă de făină. Amestecaţi uşor, puneţi frunzele de măcriş spălate în prealabil, iar când s-au înmuiat, turnaţi doi litri de apă caldă. Lăsaţi să fiarbă.

La final, preparaţi găluşte un amestec dintr-un ou, făină şi puţină sare, pe care le veţi fierbe direct în oala cu ciorbă. La final, dregeţi zeama cu smântână. Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Supă şi ciorbă cu limbă de vită. Secretele a două preparate delicioase, dezvăluite de un specialist în bucătărie tradiţională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: