Cum faci o mâncare de mazăre delicioasă. Reţeta simplă a unui preparat rapid şi săţios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru mâncarea de mazăre puteţi folosi orice fel de carne FOTO Mircea Groza
Pentru mâncarea de mazăre puteţi folosi orice fel de carne FOTO Mircea Groza

O mâncare gustoasă care îmbină aroma cărnii de pui cu cea a mazărei proaspete este propunere pe care cunoscutul gastronom sălăjean Mircea Groza o are pentru cititorii „Adevărul“.

Mâncarea de mazăre cu carne este un preparat extrem de simplu, bogat în vitamine, plină de dulceaţă. Se face repede, cu doar câteva ingrediente, fiind o soluţie perfectă atât pentru masa de prânz, cât şi pentru o cină consistentă.

Ingrediente: carne de viţel, pui ori porc, mazăre proaspătă, o legatură de ceapă verde, un ardei roşu, sare, piper, boia, două roşii sau o cană cu suc de roşii, mărar verde.

Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le în ulei pe ambele părţi şi condimentaţi-le cu sare şi piper. Puteţi alege să tăvăliţi carnea prin făină înainte de a o prăji, în felul acesta mâncarea va avea un sos mai gros la final.

mancare de mazare

Până se rumeneşte carnea, tocaţi mărunt o legătură de ceapă verde şi un ardei roşu, pe care le adăugaţi peste carne, împreună cu o lingură de boia dulce. Acoperiţi cu apă caldă şi lăsăţi să fiarbă. Când carnea este gătită mai mult de jumătate, puneţi şi boabele de mazăre, completaţi cu apă dacă mai este nevoie, şi cu sare, după care lăsaţi să fiarbă.

Opăriţi şi curăţaţi de piele două roşii, pe care le tăiaţi cubuleţi ori le daţi pe răzătoare, apoi le puneţi în cratiţă. Dacă nu aveţi roşii la îndemână, le puteţi înlocui cu o cană cu suc de roşii. După ce mai dă câteva clocote, presăraţi din abundenţă mărar verde tocat.

Poftă bună!

Citiţi şi:

Cel mai gustos papricaş de cocoş cu găluşte. Secretul unui cunoscut gastronom pentru o carne fragedă

Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite